Căldurile extreme din timpul verii vor deveni obișnuință

0

 

Căldurile tot mai greu de suportat din timpul verii nu vor rămâne doar extreme, susține un cercetător american. Ele vor deveni, de fapt, obișnuința verilor pământene, de acum încolo, din cauza încălzirii planetei. Studiul a fost publicat în revista Climate Change Letters.

 

Calculele realizate de către profesorul Bruce Anderson, de la Universitatea Boston (specialist în mediu și geografie), arată că, în viitorul apropiat, 70-80% din suprafața terestră a planetei se va confrunta cu temperaturi de vară care vor depăși acele cifre considerate ”extreme istorice” și înregistrate doar din când în când, în anumiți ani. Practic, acele temperaturi luate drept referință pentru a defini extremul se vor transforma în temperaturi obișnuite.

”Multe regiuni din Africa, Asia, Indonezia, Amazon sunt deja aproape de acest moment”, avertizează profesorul. El susține că în cazul SUA, impactul acestui fenomen se va resimți mai puternic în zona de vest. Cauza o reprezintă, susține Anderson, încălzirea globală provocată de emisiile de gaze de seră, încălzire care duce la creșterea temperaturii globale. Potrivit lui Anderson, ar trebui să ne așteptăm ca această trecere (a extremelor în categoria obișnuițelor) să se petreacă în următorii zeci de ani, adică destul de repede, pentru aproape toată suprafața terestră.

 

Sursa: Science Daily

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger