Calc Cămăși. Home-made ironing

1

O tânără din București, Oana Korda, a dezvoltat un business de călcat haine acasă pentru oamenii care nu au timpul necesar sau iscusința pentru a face asta de unii singuri. Inițiativa a fost gândită acum doi ani și va fi implementată în ianuarie 2014, hainele clienților urmând a fi călcate de niște doamne cu iscusință angajate în cadrul proiectului. Clientul își va duce hainele la călcat la cea mai apropiată doamnă din zona în care se află sau poate accesa serviciul de livrare disponibil în București. Puteți sprijini prin donații nașterea acestui proiect.

 

 

Serviciul costă 6 lei pentru fiecare obiect vestimentar, la care se adaugă 20 lei în cazul serviciului de livrare. „Partea frumoasă a acestui business este că nu există un sediu sau o ‘hală’ cu multe fiare și mese de călcat”, scrie Oana Korda pe We Are Here, site-ul de crowdfunding pe care și-a înscris proiectul. „Noi ce facem prin Calc Cămăși este să ne ferim de conceptul automatizării și să ne focusăm pe lucrul manual, clasic, bine făcut. Fiecare călcătoreasă va călca la ea acasă, într-o cameră ferită de fum și miros, iar comenzile și plățile se vor face prin platforma web la care meșterim deja.” Pe lângă cămăși, clienții își mai pot trimite la călcat tricouri, bluze, pantaloni, blugi (de adulți și de copii) sau lenjerie de pat.

Prin campania de crowdfunding pe care a inițiat-o, echipa Calc Cămăși speră să obțină 6.500 de euro pentru achiziționarea unei mașini cu care să facă livrarea în București (3500 de euro) și construirea unei platforme web care să optimizeze tot procesul: lansarea comenzilor, plata online și evidența articolelor vestimentare (3000 de euro). „În situația în care nu strângem suma suficientă pentru a achiziționa o mașină, iar tu ai contribuit prin a-ți lua un pachet sau un abonament, vom face transportul cu mașina personală. Ca lucrurile să ajungă în siguranță înapoi la tine în timpul promis.” În decembrie, echipa va începe recrutarea călcătoreselor.

Aflați mai multe detalii aici și din clipul video de mai jos:

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger