Călătorii democratici: merg acolo unde vrea restul lumii

0

Cum ar fi dacă aţi călători după un itinerar dictat de restul lumii, pe măsură ce are loc călătoria? Un cuplu de americani din New York a pornit într-o astfel de călătorie crowdsourced, care este dictată de familie, prieteni şi oameni necunoscuţi, ce le oferă idei şi destinaţii.

 

 

John Ellis (27 de ani) şi Laura Preston (25 de ani) se autointitulează „călătorii democratici” şi vor petrece un an conducând de-a lungul şi de-a latul SUA, oprindu-se în acele locuri indicate de restul lumii participante virtual la călătorie şi care primesc mai multe voturi pe site-ul special creat pentru această aventură – “The Democratic Travelers”. Cei doi locuiesc în Brooklyn, NY şi încă de anul trecut au început să planifice călătoria în afara cutiei. „Veneau oameni la noi şi ne spuneau: Dacă mergeţi în Arizona, trebuie să ajungeţi în locul cutare sau cutare, şi aşa ne-am decis să lăsăm oamenii să ne ghideze”, explică Preston. Astfel a luat naştere site-ul călătoriei, unde oricine poate sugera destinaţii şi poate vota pentru următoarea oprire a celor doi călători. Sau, dimpotrivă, oricine poate vota împotriva unui loc anume de oprire. Sugestiile care adună cele mai multe voturi dictează locul unde rulota celor doi călători va poposi.

 

 

„La câteva zile, verificăm harta care se modifică mereu şi vedem ce ne-a fost sugerat, ce loc are cele mai multe voturi şi într-acolo mergem”, spune Ellis. Aventura lor este susţinută financiar din munca de web developer şi designer pe care Ellis o face freelance, cu ajutorul internetului, de oriunde s-ar afla. Călătoria crowdsourced care va dura un an s-a transformat într-un proiect ce poate avea urmări încă nebănuite, de la o simplă idee de vacanţă pe drum. Cei doi au pornit pe 1 februarie din New York şi, până acum, au vizitat nouă state şi au atins 60 de destinaţii sugerate de restul lumii. Au primit, în total, aproape 400 de sugestii, dar procesul de votare a funcţionat în sens eliminator. Sugestiile au fost de la cel mai nordic punct din Alaska la Marele Canion, de la locuri de grătar din sud-est la parcurile vestice ale Americii. „Acest mod de a călători cred că ne-a dus în locuri pe care nu le-am fi văzut dacă ne-am fi planificat noi înşine călătoria. A fost cu adevărat minunat până acum”, spun cei doi.

Mai multe detalii despre povestea lor puteţi afla aici.

 

Sursa şi foto: Mashable


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger