Călătorie spre Capătul Pământului – Villa la Angostura şi San Martin de los Andes: oraşe “elveţiene” în Argentina

2

Aceste două oraşe, aflate la nord de oraşul San Carlos de Bariloche, mai degrabă staţiuni de munte decât oraşe de rezidenţa, sunt incluse în turul Celor 7 Lacuri. Persoanele înstărite din Buenos Aires şi din alte oraşe mari ale Argentinei au aici case de vacanţă şi majoritatea rezidenţilor şi-au construit pensiuni sau hoteluri.

de Răzvan Pascu – www.RazvanPascu.ro

Totul este construit din lemn şi piatră, spaţiile verzi sunt exemplar întreţinute şi trandafiri înfloriţi se găsesc în fiecare curte, de unde şi asemănarea cu oraşele elveţiene. Pentru a nu afecta priveliştea şi pentru a păstra aspectul de “staţiune montană”, există o limită de patru etaje a construcţiilor (şi chiar şi aşa, sunt foarte puţine case care au mai mult de un etaj).

Se pare că arhitectul acestui stil, acum întâlnit în toate oraşele din zonă, a fost Alejandro Bustillo. Acesta a creat ceea ce se numeşte stilul arhitectural euroandin, folosind la construcţia clădirilor piatra de carieră şi lemnul nativ al acestei regiuni, care are o culoare gălbuie.

Deşi foarte asemănătoare în ceea ce privește atmosfera şi aspectul caselor, Villa la Angostura îşi propune să fie doar o staţiune turistică, în timp ce San Martin de los Andes este un oraş în plină creştere, o versiune mai blândă a San Carlos de Bariloche. În prezent are în jur de 50.000 de locuitori şi se extinde de jur împrejurul lacului Lacar.

Pentru cei care îşi propun să rămână mai mult decât câteva ore în aceste oraşe şi să facă mai mult decât să admire casele, agenţiile de turism locale au o ofertă variată de petrecere a timpului liber: de la excursiile călare, la drumeţii în munţii din apropiere sau plimbări cu iahtul pe lacul Lacar.

Şi aici, în piaţa centrală, piaţa San Martin, am găsit artizani care vindeau produse realizate chiar de ei. Aici găseai multe obiecte din piele, argint şi lemn (nu atât de ieftine precum mă aşteptam) şi decoraţiuni din materiale care mai de care mai bizare (burete, licheni naturali).

Pentru 3,5 pesos (aproape un dolar), am mâncat pentru prima dată empanadas con carne sau un fel de plăcintă cu carne, asemănătoare la gust cu cea care se face la noi, dar diferită ca formă (seamănă cu o pizza Calzone în miniatură).

Nu uitaţi că puteţi câştiga 2 cursuri de tango argentinian. Detalii aici.

Mai multe impresii din călătoria mea în America de Sud puteţi găsi pe blogul www.RazvanPascu.ro şi pe www.TOTB.ro

Citiți și:

Călătorie spre Capătul Pământului : Bariloche, oraşul ciocolatei argentiniene

Călătorie spre Capătul Pamântului: Mendoza, orașul vinului argentinian

Călătorie spre capătul pământului: Revelion pe ritmuri latin-americane

Călătorie spre capătul pământului: Santiago în două zile

Călătorie spre capătul pământului: Impresii din Santiago de Chile

Călătorie spre capătul pământului: America de Sud pe cont propriu

În spatele ultimei cortine de fier: Trenul de la Mao și Steaua RSR de la Ceaușescu

În spatele ultimei cortine de fier: Ultimul episod

În spatele ultimei cortine de fier: Tenorii în frac și papion de pe șantier

În spatele ultimei cortine de fier: Trenul de la Mao și Steaua RSR de la Ceaușescu

În spatele ultimei cortine de fier: La biliard cu coreencele

În spatele ultimei cortine de fier: La Palatul Pionierilor

În spatele ultimei cortine de fier: Războiul Coreii

În spatele ultimei cortine de fier: Cimitirul Eroilor Revoluţionari

Tags:Advertisment ad adsense adlogger