Călătorie spre capătul pământului: Impresii din Santiago de Chile

1

Santiago de Chile, cel mai mare şi important oraş din Chile, a fost întotdeauna în centrul evenimentelor prin care a trecut țara, fie că vorbim de Declaraţia de Independentă în fața Spaniei, din 1810, fie că vorbim de lovitura de stat din 1973. Are în jur de 8 milioane de locuitori, adică jumătate din populaţia ţării, şi dacă vrei să cunoşti spiritul chilian, Santiago este locul în care trebuie să mergi înainte de toate.

de Răzvan Pascu – www.RazvanPascu.ro

Cunoscut şi ca “cel mai european oraş din America de Sud”, Santiago are o reţea de transport foarte bine pusă la punct, o infrastructură de invidiat, multe lucruri de văzut în oraş sau în împrejurimi şi este locul de “îmbarcare” spre parcurile naţionale din sud.

Comparaţia cu Europa poate fi menţinută şi când vorbim de preţuri, deoarece nu este un oraş ieftin pentru lucrurile de bază: transport, cazare şi mâncare. Călătorul pe cont propriu trebuie să nu se arunce la primele oferte găsite, să caute bine printre ofertele de cazare şi printre cele de transport.

Transport şi cazare pentru toate buzunarele

Pentru transport, poţi alege fie autobuzele companiilor private, multe la număr şi cu preţuri asemănătoare, fie cele “de stat”, aşa-numitele colectivo. Spre exemplu, un colectivo de la aeroport te costă 2.500 de pesos chilieni, adică aproximativ 5 dolari, iar o cursă de la aeroport cu compania Tur Bus te costă cam 10 dolari şi tot cam atât te-ar costa şi dacă ţi-ai angaja un pick-up de la hotel. Metroul acoperă toată zona centrală şi un bilet costa, în funcţie de ora la care circuli, între 500-700 pesos, adică cam 1-1,5 dolari – destul de scump. Deşi nu este cel mai ieftin mijloc de transport, faptul că ajunge în toate zonele de interes turistic şi la terminalele de autobuze merită toţi banii.

La cazare, în funcţie de ceea ce cauţi, poţi găsi şi hosteluri mai ieftine, în jur de 15 dolari / noapte / persoană, dar şi mai scumpe. Zona recomandată pentru cazare datorită raportului calitate / preţ / apropiere de centru este Bellavista. Este cartierul tinerilor, studenţilor şi artiştilor, cu multe hosteluri, baruri şi locuri de luat masa pentru toate buzunarele şi este locul pe care l-am încercat şi eu.

Nu uitaţi că puteţi câştiga 2 cursuri de tango argentinian. Detalii aici.

Mai multe impresii din călătoria mea în America de Sud puteţi găsi pe blogul www.RazvanPascu.ro şi pe www.TOTB.ro

Citiți și:

Călătorie spre capătul pământului: America de Sud pe cont propriu

În spatele ultimei cortine de fier: Trenul de la Mao și Steaua RSR de la Ceaușescu

În spatele ultimei cortine de fier: La biliard cu coreencele

În spatele ultimei cortine de fier: La Palatul Pionierilor

În spatele ultimei cortine de fier: Războiul Coreii

În spatele ultimei cortine de fier: Cimitirul Eroilor Revoluţionari

În spatele ultimei cortine de fier: La mormântul lui Kim Ir Sen

În spatele ultimei cortine de fier: Kim Ir Sen

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Călătorie spre capătul pământului: Revelion pe ritmuri latin-americane » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger