Călătorie spre Capătul Pământului : Bariloche, oraşul ciocolatei argentiniene

1

Coborând spre sudul Argentinei, pe partea vestică, vegetaţia şi priveliştea suferă metamorfozări spectaculoase. Începând cu provincia Rio Negro şi al său oraş principal, Neuquen, se intră în Patagonia. Dacă drumul de la Santiago de Chile la Mendoza a fost în special cu aspect deşertic şi lipsit de vegetaţie – specific Anzilor –, de la Neuquen, coborând spre inima Patagoniei, San Carlos de Bariloche, ne afundăm în stepa Patagonică şi în peisajul spectaculos al lacurilor Patagoniei.

de Răzvan Pascu – www.RazvanPascu.ro

San Carlos de Bariloche, aflat la intrarea în Parcul Naţional Nahuel Huapi şi pe malul lacului cu acelaşi nume, este o destinaţie de vacanţă foarte populară printre argentinieni. Datorită localizării excelente, Bariloche este animat atât iarna, de amatorii de ski, snowboard şi alte sporturi pe zăpadă, cât şi vara, de amatorii de excursii montane, ciclism dar şi de pescuit în lacurile din apropiere.

Tot un “sport” este şi shoppingul, iar Bariloche oferă de toate, începând de la suveniruri, la obiecte de artizanat, haine şi accesorii din piele sau lână (provenită din blană miilor de guanaco crescute la fermele din zonă), decoraţiuni din lemn sau piatră şi multe altele.

Bariloche este cunoscut ca fiind “oraşul ciocolatei” datorită zecilor de ciocolaterii din oraş. Sute de sortimente de ciocolată, dar şi delicatese din cerb, somon, condimente, dulceţuri şi bineînţeles “Dulce de Leche” (un fel de lapte condensat de care am găsit şi în Transnistria) se găsesc pe rafturile magazinelor de specialitate. Ghidul Lonely Planet a decretat drept “cea mai bună ciocolaterie din oraş” pe cea numită Mamushka, unde am degustat şi eu câteva sortimente.

Din San Carlos de Bariloche sunt câteva excursii pe care le poţi face în împrejurimile oraşului, fie de jumătate de zi, fie de o zi întreagă. Dacă ai 2-3 ore la dispoziţie, poţi urca cu telefericul pe vârful Otto (Cerro Otto), pentru o privelişte minunată asupra lacului Nahuel Huapi, a oraşului Bariloche şi a insulelor din apropierea oraşului. Biletul la teleferic costă cam 70 de pesos (circa 17 dolari).

În 4-5 ore poţi face ceea ce se numeşte Circuitul Mic (Circuito Chico), fie cumpărându-l de la o agenţie locală, 50 pesos (12 dolari), fie apelând la varianta mult mai ieftină, cea cu autobuzul public (colectivo).

Pentru o zi întreagă, este ideal Circuitul Celor 7 Lacuri şi o vizită în oraşele Villa la Angostura şi San Martin de los Andes. Unul dintre cele mai celebre trasee din Patagonia este cel ce trece pe la şapte dintre lacurile Patagoniei. Nu sunt singurele lacuri din zonă, însă datorită faptului că este o şosea care le uneşte, s-a creat acest traseu. Capete de linie sunt oraşele San Carlos de Bariloche şi San Martin de los Andes, astfel că poate fi început din oricare dintre cele două.

Nu uitaţi că puteţi câştiga 2 cursuri de tango argentinian. Detalii aici.

Mai multe impresii din călătoria mea în America de Sud puteţi găsi pe blogul www.RazvanPascu.ro şi pe www.TOTB.ro

Citiți și:

Călătorie spre Capătul Pamântului: Mendoza, orașul vinului argentinian

Călătorie spre capătul pământului: Revelion pe ritmuri latin-americane

Călătorie spre capătul pământului: Santiago în două zile

Călătorie spre capătul pământului: Impresii din Santiago de Chile

Călătorie spre capătul pământului: America de Sud pe cont propriu

În spatele ultimei cortine de fier: Trenul de la Mao și Steaua RSR de la Ceaușescu

În spatele ultimei cortine de fier: Ultimul episod

În spatele ultimei cortine de fier: Tenorii în frac și papion de pe șantier

În spatele ultimei cortine de fier: Trenul de la Mao și Steaua RSR de la Ceaușescu

În spatele ultimei cortine de fier: La biliard cu coreencele

În spatele ultimei cortine de fier: La Palatul Pionierilor

În spatele ultimei cortine de fier: Războiul Coreii

În spatele ultimei cortine de fier: Cimitirul Eroilor Revoluţionari

În spatele ultimei cortine de fier: La mormântul lui Kim Ir Sen

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Călătorie spre Capătul Pământului: Villa la Angostura şi San Martin de los Andes: oraşe “elveţiene” în Argentina » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger