Calatoria amoroasa a fidelei berze Rodan

20

Dupa o calatorie de 13.000 de kilometri, barza mascul Rodan, celebra in Croatia pentru fidelitatea de care da dovada an de an, s-a intors sa-si ia in primire iubirea de-o viata, Malena.

Pentru al cincilea an la rand, masculul de barza s-a intors pe acelasi acoperis din estul Croatiei pentru a-si vizita partenera infirma, scria portalul britanic Metro la sfaristul lui martie, stire preluata de Tree Hugger weekend-ul acesta. Rodan si-a petrecut ultimele ierni de unul singur in Africa de Sud pentru ca iubita lui Malena nu mai poate sa zboare dupa ce a fost impuscata.

An de an, Rodan urmeaza un orar foarte strict. De obicei, se intoarce la aceeasi ora din aceeasi zi de martie pentru a fi intampinat de Malena si de localnicii croati, dar anul acesta s-a grabit sa ajunga cu doua ore mai devreme.  Are un aliat de nadejde in Stjepan Vokic, pe al carui acoperis si-au instalat cuibul cele doua berze si care are grija de Malena de cand a fost ranita de vanatori, in 1993.

Fotografii cu cuplul de berze gasiti aici.

Foto: Reuters

Tags:20 de comentarii

   • simpaticule daca zbura barzoiul ala spre sud 13.000 km ajungea in antarctica..
    adevarul este la mijloc.. adica distanta aia e dus-intors.. aparent barzoiul este ceva mai inteligent decat multi cititori de pe site-ul asta si nu se opreste in sahara dupa 1300, nici nu zboara pana la pol

 1. O poveste tulbur[toare.Cam in acelasi spirit Judetul Timis isi propune sa ocroteasca pasari pe cale de disparitie sau in pericol de a fi decimate.Putetzi si dv. sa alegeti pasarea care are nevoie de protectie votand pe situl http://www.banaterra.eu

 2. Cunosc pe cineva care are in plan sa faca ocolul lumii pe bicicleta intrun an si jumatate. Zicea ca ar insemna aproximativ 21.000 km, ori barza asta, scuze super barza asta face 13.000 km, si nu cred ca ii face intr-un an. Imi place super barza asta. Apropo cam cati km are continentul Africa ? Ma gandesc ca nu depaseste 13.000 km nu ?

 3. Bucuresti Cape Town, cu avionul, in jur de 8700Km.
  Documentati-va cand faceti observatii…Parca sunt mai aproape cei de la hotnews…

  • tu ai ajuns cam la 9 mii la bucuresti, mai pune un pic pana in estul croatiei si vei vedea ca este exagerat, dar nu mult, asa ca de ce va spargeti capul cu ceva nesignificant¿¿¿

 4. Din Croatia pana in Africa de Sud unde ierneaza berzele europene sunt cam 6.000 de km. Deci calatoria barzoiului asta , dus-intors, este intr-adevar de 12-13 mii de km pe an. oricum ciudat ce face, pariez ca pe drum ar gasi o gramada de berze negrese si araboaice la care s-ar putea opri fara sa mai vina la balcanica de nevasta-sa…

 5. – masculul de barza- suna cam urit in limba romana. Barza mascul sau chiar barzoi suna mult mai bine.
  – n-am gasit nici o poza cu berze la link-ul indicat.

 6. Quand le sage montre la Lune, l’imbécile regarde le doigt.
  Este o poveste foarte frumoasa si cu toate astea toate comentariile se refera la un detaliu foarte putin relevant din text.
  Foarte frumos si din partea croatilor ca-si pretuiesc fauna.

 7. Deci nu putem vedea frumusetea acestei povesti din cauza distantei. Probabil ca asta se intimpla atunci cind ratiunea ne intuneca sensibilitatea.
  Comentam despre distante pentru ca despre afectiune stim totul cu o precizie de “citiva milimetri.”

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger