De Crăciun, câinii sunt mai norocoşi decât pisicile

0

Câinii sunt mai norocoşi decât pisicile când vine vorba de darurile pe care le primesc Crăciun. 56% dintre stăpânii de câini din Statele Unite au de gând să pună o atenţie sub brad şi pentru animalele din casă, spre deosebire de doar 48% dintre posesorii de pisici, arată un sondaj al Associated Press-Petside.com.

Din totalul posesorilor de animale, 53% au de gând să treacă necuvântătoarele pe lista surprinşilor. Debby Meszaros are pe listă oase pentru cei doi câini ai săi – Sasha şi Sophie, o roată mai mare pentru hamsterul Star şi  unculcuş nou pentru porcul de guinea Princess. “De asemenea, vom pune ceva sub brad şi din partea animalelor pentru copii”, spune Debby Meszaros, în vârstă de 40 de ani, una dintre participantele la sondaj.

Sondajul AP-Petside.com, realizat de GfK Roper Public Affairs and Corporate Communications, a arătat totodată că femeile înclină mai mult ca bărbaţii să cumpere un cadou animalelor din casă, raportul procentelor fiind de 56 la 49%. Numărul celor care vor cumpăra cadouri animalelor de companie este aproximativ acelaşi ca anul trecut. În cadrul sondajului din 2009, 52% dintre intervievaţi au spus că vor cumpăra daruri animalelor, în creştere faţă de anul anterior – în 2008, doar 42% au spus acest lucru.

Familia Page va umple şosete cu jucării şi oase pentru labradorii Addy şi Bella şi le va pune sub brad, lângă cadourile pentru copii. “Câinii noştri se bucurau de mai multă atenţie din partea noastră înainte să avem copiii, aşa că e bine să facem acest mic gest”, spune Heather Page, în vârstă de 32 de ani, cu precizarea că celor mici le face plăcere să deschidă cadourile destinate câinilor. Celelalte animale ale familiei nu vor avea însă parte de acelaşi noroc. Pisicile din curte, peştele koi şi cinteza zebrată nu vor primi cadouri.

Cindy Bailey, o altă participantă la sondaj, a spus că, anul trecut, pisicile ei au primit cutii noi, dar anul acesta vor primi doar jucării. Pisicile vor fi şi imaginea felicitării de Crăciun a familiei.

Sondajul arată că dorinţa de a dărui animalelor din casă un cadou de Crăciun rezistă chiar şi în faţa recesiunii financiare. Chiar şi în familiile afectate de pierderea locurilor de muncă, 56% dintre acestea au de gând să-şi surprindă animalele de companie. Sondajul a fost realizat între 13 şi 20 octombrie în Statele Unite, pe un eşantion naţional de 1.000 de posesori de animale.

Foto: EPA


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger