Câinii îşi fac nevoile aliniaţi cu câmpul magnetic al Pământului

1

Un studiu realizat de cercetători cehi a descoperit că prietenii noştri, câinii, nu doar că sunt inteligenţi, empatici şi afectuoşi, ci simt mult mai mult decât stările de spirit ale stăpânilor: simt variaţiile câmpului magnetic al planetei şi sunt afectaţi de acestea în momentul în care îşi fac nevoile, scrie Geek.

 

 

Cercetătorii cehi studiau modul în care animalele simt ori sunt influenţate de câmpul magnetic al Pământului şi au decis să testeze şi cum se comportă, în acest sens, cel mai bun prieten al omului, câinele. Studiul a adus rezultate interesante: după ce au monitorizat activitatea câinilor timp de o vreme, cercetătorii au găsit un tipar comportamental legat de momentul în care animalele de pregăteau să îşi facă nevoile. Mai exact, era vorba de poziţia corpului asumată în acele momente. Pentru o analiză mai atentă, cercetătorii au urmărit o mulţime de câini în timp ce îşi făceau nevoile pe câmp – mai precis, 70 de câini din 37 de rase diferite. La final, echipa de cercetători avea 1.893 de ipostaze diferite ale acestor câini din momentele în care îşi făceau nevoile.

Când oamenii de ştiinţă au comparat poziţia asumată de căţeii care îşi făceau nevoile cu momentele de calm, stabilitate, ale câmpului magnetic al planetei, au remarcat că patrupezii îşi aliniau corpurile pe direcţia nord – sud. Când câmpul magnetic nu era calm, nu mai apărea niciun tipar de aliniere. Cercetătorii au mai observat şi că, atunci când câinii erau ţinuţi în lesă, indiferent de starea câmpului magnetic, nu tindeau să se alinieze în niciun mod aparte; dar când nu erau ţinuţi în lesă, apărea la toţi tiparul de aliniere nord – sud. Se pare că prietenii noştri patrupezi evită alinierea est – vest când îşi fac nevoile, au notat cercetătorii. Cercetarea lor nu este încheiată, dar a tras, totuşi, concluzia că, pentru motive încă necunoscute, câinii sunt sensibili faţă de câmpul magnetic al planetei şi că acesta le influenţează direcţia în care îşi fac nevoile.

 

Sursa şi foto: Geek

 

Puteţi citi şi:

Un bărbat orb a fost ajutat prin crowdfunding să-şi păstreze câinele care i-a salvat viaţa

FOTO Când prieteniile improbabile dintre animale devin realitate

Pisicile cred despre noi că suntem nişte pisici uriaşe


Un comentariu

  1. Ma astept ca in scurt timp sa apara si o recomandare ca in viitor tronurile WC sa fie aliniate pe axa NORD – SUD. ,,Oameni de stiinta,, britanici cu siguranta vor fundamenta academic pretioasa indicatie.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger