Câini dresaţi să descopere contrabanda cu fildeş de elefant şi cornuri de rinocer

0

Serviciul american Fish and Wildlife are patru noi membri ai echipei, antrenaţi pentru a face mai grea treaba contrabandiştilor care încearcă să vândă ilegal animale sau părţi provenite de la animale aflate sub protecţia legilor internaţionale. Cei patru sunt Viper, Butter, Lancer şi Locket, adică patru câini dresaţi şi gata de acţiune.

 

 

Cei patru câini sunt primii absolvenţi ai unui program de instrucţie de 13 săptămâni, numit „wildlife detector dogs”; scopul programului este de a dresa câinii pentru ca aceştia să recunoască mirosul unor lucruri precum colţii de fildeş proveniţi de la elefanţi sau cornurile de rinocer. Cei patru îşi vor desfăşura activitatea în porturi, aeroporturi sau centre de livrare a coletelor. „Tot mai multe specii aflate în pericol sunt ameninţate cu dispariţia din cauza dezvoltării rapide a comerţului ilegal cu animale din aceste specii – în special în cazul elefanţilor şi al rinocerilor se poate observa că populaţiile scad într-un ritm alarmant”, a declarat Ed Grace, reprezentant al Fish and Wildlife Service.

 

 

 

„Lupta pentru a stopa comerţul acesta ilegal este o cauză pe care nu ne permitem să o pierdem; folosind câinii şi extraordinarul lor simţ al mirosului pentru a prinde contrabandiştii ne va ajuta cu adevărat în aceste eforturi”, a conchis Grace. Cei patru câini au fost dresaţi într-un centru special din Georgia, care, în mod normal, instruieşte câini pentru a detecta insecte sau boli, de pe fructe şi plante, care ar putea dăuna culturilor şi recoltelor. Viper, Butter, Lancer şi Locket sunt parte din programul pilot al acestui proiect, iar, dacă munca lor va fi una de succes, este posibil ca şi alţi câini să urmeze cursurile de dresaj special pentru detectarea comerţului ilegal cu specii protejate de lege.

 

 

 

 

Sursa, foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger