Câinele dă de gol personalitatea stăpânului

0

Ce ai alege între un pit bull și un labrador? Răspunsul poate spune multe despre tine. Un nou studiu arată că persoanele temperamentale au tendința să-și aleagă un bull terrier sau alt câine agresiv spre deosebire de persoanele amabile.

În cadrul studiului, 235 de adulți, cu vârste între 15 și 64 de ani, au completat chestionare de personalitate și și-au exprimat opțiunea dintre mai multe rase de câini.

Cercetarea s-a axat pe 10 cele mai populare rase de câine, printre care labrador retriever, cocker spaniol, terrier alb sau ciobănesc german. Participanții au clasificat câinii în funcție de agresivitate, terrierii fiind considerați cei mai agresivi, urmați de boxeri, retrieveri, iar cockerii spanioli au fost considerați cel mai puțin agresivi.

Rezultatele au arătat că participanții cu scorurile cele mai mici la capitolul amabilitate – cineva foarte puțin interesat de ceilalți, neprietenos și competitiv – aveau tendința să prefere un câine agresiv.

De asemenea, tinerii aveau tendința să prefere o rasă mai agresivă.

Studiul nu arată o legătură între alegerea unui pit bull și un comportament infracțional, și nici cu dorința de a impresiona un partener.

Foto: Flickr / dendoor

Sursa: LiveScience


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger