Căile ferate germane vor folosi mini-drone anti-graffiti

0

Compania națională de căi ferate Deutsche Bahn vrea să apeleze la mini-drone pentru a-i prinde pe “vandalii” care desenează graffiti pe trenuri, scrie Phys.org. Vehiculele aeriene vor realiza în fiecare noapte imagini termice de înaltă rezoluție cu vechiculele care merg pe șine, spionându-i astfel pe graffer-i.

 

Flickr/alexfiles

 

Deutsche Bahn va începe în curând testarea dronelor, care au patru rotoare de genul celor întâlnite la elicoptere și, potrivit BBC News, senzori cu infraroșu îndeajuns de sofisticați încât să identifice oameni. Ele vor fi folosite noaptea, în „zone-problemă unde tagger-ii sunt cei mai activi”. Un „pilot” va mânui de la distanță micile vehicule aeriene, până la o înălțime de 150 de metri și până la o viteză de 54 de kilometri la oră, iar un operator va evalua imaginile captate, pe care compania vrea să le folosească drept probă împotriva graffer-ilor, și va alerta forțele de securitate dacă va surprinde pe cineva în acțiune.

Compania susține că, anul trecut, a cheltuit 7,6 milioane de euro pentru a curăța sprayul de pe vagoane și spune că va folosi dronele doar în zona depourilor sale, nu și în spații publice, pentru a nu contraveni legii supravegherii. Subiectul dronelor este sensibil în Germania, unde, luna aceasta, ministrul apărării a suspendat un proiect costisitor prin care germanii voiau să-și dezvolte propria dronă de supraveghere: „Euro Hawk”. Mai multe, pe BBC News.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger