Căile ferate din Japonia au tuneluri pentru ţestoase

0

Companiile japoneze care construiesc căi ferate în statul nipon au găsit o soluţie pentru a proteja ţestoasele care traversează, în drumul lor, şinele pe care circulă trenurile: au creat tunelurile pentru ţestoase, situate sub şine.

Soluţia a fost dezvoltată pentru regiunea Kobe, unde se află un imens parc acvatic, care atrage mii de vizitatori, majoritatea sosind acolo cu trenul. Însă cum parcul se află în apropierea oceanului, multe ţestoase traversează şinele de cale ferată, rămân înţepenite între acestea (foto mai jos) şi cauzează întârzieri sau daune trenurilor – nemaivorbind de faptul că pot fi strivite.

Astfel că, pentru a proteja ţestoasele, dar şi căile ferate şi trenurile de eventuale probleme, căile ferate japoneze au implementat soluţia tunelurilor pentru ţestoase, începând din luna aprilie a acestui an. De atunci şi până în august, au fost observate cel puţin zece ţestoase care au folosit tunelurile respective, dar autorităţile cred că pot fi mai multe, ceea ce înseamnă că soluţia funcţionează şi îşi atinge scopul: salvează vieţile ţestoaselor şi împiedică producerea unor accidente.

 

Sursa, mai multe detalii şi foto: Rocket News 24, Neatorama, Sumasui


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger