Caii – terapie pentru copiii sud-coreeni dependenți de internet

1

Acum patru luni, scrie Yahoo News, părinții unei adolescente sud-coreene ajunseseră la limita disperării din cauza dependenței de net a fiicei lor, care se delecta neîncetat cu pornografie online. Acum, însă, grație unui program terapeutic de călărit, fata pare să-și fi preluat controlul asupra vieții. În Coreea de Sud, țara cea mai conectată la internet și locul unde două treimi din populație deține un smartphone, dependența de internet a devenit o problemă serioasă – 68.000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani se confruntă cu asta.

Pentru a contracara fenomenul, guvernul sud-coreean a introdus anul trecut o lege care le blochează gamerilor online sub 16 ani accesul la jocuri pe net între 12 noaptea și 6 dimineața. Efectele sale sunt însă limitate, pentru că adolescenții ocolesc restricțiile folosind conturile părinților. În acest context au apărut organizații de terapie precum “Centrul de vindecare prin călărit”, care folosește caii pentru a trata tulburările emoționale și comportamentale despre care se crede că ar sta în spatele dependenței de internet.

“Calul este un animal cu care oricine poate lega cu ușurință o legătură emoțională”, spune Yoon Ga-eun, un instructor de călărit din cadrul centrului. Asociația Coreeană de Călărit are două centre de terapie care sunt vizitate zilnic de 50 de ani. Aceștia beneficiază de programe pentru tratarea depresiei, a tulburării hiperkinetice cu deficit de atenție (ADHD) și a dependenței de internet. Asociația are în plan înființarea a încă 30 de centre în țară până în 2020 pentru a satisface cererile legate de terapia prin călărit.

Foto: Flickr/pmarkham

 

Puteți citi și:

Un tată chinez a angajat asasini virtuali să-l hărțuiască pe fiul său

 


Un comentariu

  1. Pingback: Dependenții de net au și ei sevraj | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger