Cafeneaua în care sunt angajate persoane sărace sau fără adăpost

0

RedTail Coffee este o cafenea din oraşul american Fort Collins, Colorado, care oferă slujbe oamenilor străzii şi celor cu venituri reduse, aflăm de pe Think Progress. “Dacă nu ai avut adăpost şi ai o gaură în CV, oamenii nu-ţi oferă şanse”, spune Seth Kelley, care a deschis localul în mai, alături de soţia sa. “E un ciclu greu de zguduit.”

 

 

Cafeneaua se află lângă un ansamblu rezidenţial în construcţie, destinat persoanelor fără adăpost şi chiriaşilor săraci. Familia Kelley a participat la o întrunire de cartier anul acesta şi au fost surprinşi să afle că unii nu sunt de acord cu ridicarea unei clădiri pentru oamenii cu venituri mici în zonă. În loc să le spună vecinilor că n-ar trebui să le fie frică de săraci, cei doi soţi s-au decis să le demonstreze prin deschiderea cafenelei. O asemenea cafenea, e de părere Seth, i-ar provoca pe oamenii din cartier să-i vadă pe locuitorii noului ansamblu rezidenţial drept cei care le servesc cafeaua în fiecare dimineaţă. Pentru început, soţii au angajat doi barmani cu experienţă şi un om al străzii.

“A fost o experienţă foarte pozitivă până acum”, spune Seth. “Sunt convins că le deschide ochii oamenilor care trăiesc în zonă.” Le arată scepticilor de la întrunirea de cartier că oamenii străzii nu sunt leneşi sau muncesc puţin. Cel pe care l-a angajat el, de exemplu, a fost editor de romane înainte să ajungă în stradă, iar acum munceşte foarte mult. În fiecare dimineaţă, el trebuie să stea la coadă în adăpostul în care locuieşte pentru a face duş, pe care trebuie să-l termine suficient de repede cât să prindă micul dejun, pe care trebuie să-l termine suficient de repede cât să prindă autobuzul pentru a ajunge în timp la muncă. Aflaţi mai multe pe ThinkProgress.org.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger