Cafeneaua care recrutează bătrâne izolate social

1

O antrepronare socială din Londra, Katie Harris, a transformat o toaletă publică într-o cafenea cu prețuri bune, unde cafeaua și produsele culinare sunt rodul femeilor în vârstă care se află pe punctul de a fi izolate social, scrie The Guardian. “Nu am înțeles niciodată de ce oamenii în vârstă sunt separați de societate sau abandonați, iar cafeneaua înlătură aceste bariere.” Localul recrutează femei care au, de regulă, peste 60 de ani care își oferă serviciile pentru o mică parte din venituri.

Fiecare bătrână care lucrează în cafeneaua Nana (“bunică” în engleză) lucrează pe ture în fiecare săptămână și, după trei luni, primește o mică parte din profitul localului. Pe lângă ceaiul, cafeaua, prăjiturile, supele și tocanele pe care le prepară, Katie Harris se gândește să organizeze cu femeile în vârstă și cursuri de împletit, croșetat, broderie și cusut.

Antreprenoarea, în vârstă de 29 de ani, a fost inspirată de bunica ei de 88 de ani și a strâns bani pentru Nana pe site-ul de crowdfunding Kickstarter. În 32 de zile, a strâns peste 15.000 de lire sterline, iar în șase luni a construit localul, care este aprovizionat și de o grădină aflată pe acoperișul clădirii. “Pe de o parte, avem femei în vârstă talentate, pasionate și entuziaste blocate în locuințele lor și căutând să facă ceva”, spune Harris. “Pe de altă parte, avem o comunitate de oameni în căutare de mâncare gustoasă la prețuri rezonabile.” Pentru ca întreprinderea socială să fie sustenabilă financiar, Nana se transformă noaptea într-un bar numit Convenience, care servește bere și vin artizanale.

Potrivit unui raport recent, numărul persoanelor din Marea Britanie cu vârste cuprinse între 55 și 64 de ani care trăiesc singure a crescut cu 50% în ultimii 15 ani, izolarea și singurătatea sporind riscul de moarte cu 26%. Dintre cele 3,8 milioane de persoane în vârstă care trăiesc singure în Marea Britanie, s-a estimat că 70% din ele sunt femei.

Aflați mai multe detalii pe The Guardian.

 

Puteți citi și:

Cinci pensionari s-au mutat împreună pentru a evita singurătatea


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger