Deşi e greu de imaginat cum ne-am putea dezvăţa de un obicei aşa de împământenit în rutinele zilnice – băutul cafelei -, poate o cauză nobilă ne-ar putea face să ne schimbăm tabieturile. Doi studenţi americani, măcinaţi de faptul că nu se trezeau niciodată la timp pentru a-şi bea cafeaua în tihnă acasă şi că erau nevoiţi să-şi cumpere cafea la pachet, au venit cu o soluţie ingenioasă: batonul de cafea comestibil.
CoffeeBar conţine echivalentul de cofeină al unei ceşti de espresso şi, dincolo de faptul că nu necesită timp prealabil de preparare – el putând fi cumpărat de-a gata – are avantajul că nu contribuie la risipa de hârtie sau de plastic, pe care o alimentează recipientele de unică folosinţă. În Statele Unite, de pildă, un angajat aruncă, în medie, la gunoi 500 de ceşti de unică folosinţă pe an. CoffeeBar ar putea reduce semnificativ acest număr, ambalajul în care este livrat fiind realizat de material reciclabil.
Totodată, cei doi studenţi au vrut ca produsul lor să fie mai sănătos decât alternativele deja existente, cum ar fi pastilele de cofeină. Aşa că printre ingredientele de bază ale batonului se numără boabele de caju, untul de migdale şi cereale fără gluten. De asemenea, CoffeeBar nu conţine nici conservanţi, nici aditivi, iar cafeaua folosită la prepararea lui provine din surse care încurajează comerţul echitabil.
Până au nimerit însă o reţetă care să le fie 100% pe plac, cei doi tineri au petrecut multe nopţi în bucătăria de la căminul universitar unde locuiesc. “Am pus la punct un mic lot de test, pe care l-am dus colegiul de la sala de studiu, care învăţau până noaptea târziu. A fost nevoie de 14 rânduri de mostre diferite, până am primit feedback pozitiv. Am petrecut opt luni rafinând reţeta asta,” spune Johnny Fayad, care, alături de Ali Kothari, a lansat cafeaua comestibilă. Un cercetător în ştiinţele alimentaţiei i-a ajutat cu detaliile finale, iar acum o echipă de studenţi îi ajută să producă batonul la scară mai mare. Startup-ul lor strânge momentan bani printr-o campanie de crowdfunding pe Kickstarter. Preţul unui CoffeeBar este estimat la trei dolari.
Sursa: FastCoexist
Un comentariu
Cafeaua se bea dupa 9:30
Mai devreme nu are nici un efect!
Se poate trai si fara cafea!!!