Ca să grăbească reparaţiile, un artist a desenat penisuri în jurul gropilor de pe carosabil

1

Gropile din asflat ar putea, fără doar şi poate, să troneze într-un patrimoniu al străzilor cu specific românesc. Gropile, cu uriaşa lor varietate, de la cele căscate parcă peste noapte în mijlocul şoselei, până la cele săpate şi uitate ca atare de muncitori, pe termen nedefinit, sau la cele ce devin capcane pentru pietoni care visează cu ochii deschişi, par să fie încă un mister de nerezolvat pentru primari şi constructori. Tot răsfoind ştirile, am găsit o soluţie prin care am putea încerca să-i impulsionăm pe edili să-şi facă treaba mai repede. Şi mai puţin efemer.

 

1228073727884150630 (1)

 

Exasperat la rândul lui de găurile apărute în asfalt după încheierea iernii, un artist care şi-a luat, ironic, pseudonimul Wanksy, a luat la pas străzile dintr-un cartier industrial din Manchester, cu sprayul în mână. Cum găsea o groapă în carosabil, desena în jurul ei penisuri falnice, direct proporţionale cu gropile. Mai mult sau mai puţin surprinzător, autorităţile s-au sesizat foarte rapid şi, în câteva zile, au peticit hăurile care au hurducăit şiruri întregi de maşini. Mai multe despre aventurile lui Wanksy pe străzile ciuruite, puteţi afla de pe pagina lui de Facebook.

Autorităţile nu doar că au luat măsuri pentru astuparea găurilor, dar au luat şi atitudine faţă de găselniţa creativă a britanicului înarmat cu spray alb: “S-a gândit oare această persoană, măcar pentru o clipă, cum se vor simţi familiile cu copii mici când dau cu ochii de aceste simboluri obscene, în drum spre şcoală? Nu doar că avem de-a face cu vandalism, ci şi cu o acţiune contraproductivă. Fiecare bănuţ pe care trebuie să-l cheltuim curăţând aceste graffitti-uri înseamnă mai puţini bani cheltuiţi pentru repararea gropilor,” a spus, potrivit Huffington Post, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Sursa: Gizmodo

FOTO Arta stradală care interacţionează cu natura


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger