Buttercup, raţa cu un picior imprimat 3D

0

Buttercup este o raţă celebră pe internet, care are, deja, propia pagină de Facebook. Povestea ei a pornit de la faptul că s-a născut cu piciorul stâng răsucit la spate, fapt care îi provoca dureri foarte mari şi o împiedica să meargă. Însă tehnologia i-a venit în ajutor.

 

 

Mike Garey, de la Feathered Angels Waterfowl Sanctuary, a adoptat-o pe Buttercup şi a decis să facă tot ce se putea face pentru a-i oferi o viaţă de raţă normală, fără dureri. Cu ajutorul companiei NovaCopy, specializată în modelare 3D, care şi-a oferit gratuit serviciile pentru această intervenţie, Mike a creat un picior nou pentru Buttercup.

 

 

 

 

 

Pentru că piciorul trebuia să fie flexibil, plasticul folosit în mod normal pentru imprimarea 3D nu era viabil. Astfel că a fost realizat un cofraj pentru un picior de silicon, care a trecut prin mai multe modele de design până când a fost găsit cel mai potrivit pentru Buttercup. Piciorul imprimat se ataşează tot cu ajutorul unei membrane de silicon. În prezent, Buttercup aşteaptă ultima versiune a piciorului său, iar în câteva săptămâni ar trebui să fie capabilă să umble fără dureri. Aventurile sale pot fi urmărite pe pagina sa de Facebook.

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger