Burse de 2.000 de euro pentru jurnaliști pe tema violenței în cuplurile de adolescenți

0

Fundația Friends for Friends și Avon România lansează Bursele Superscrieri/Avon, ediția a IV-a, un program a cărui menire este să sprijine financiar și profesional autorii români de creative non-fiction care pot să gândească, să documenteze și să finalizeze proiecte jurnalistice complexe, de profunzime, pe tema violenței în cuplurile de adolescenți din România.

Cercetarea realizată anul trecut de FFFF în rândul adolescenților (prin proiectul In a Relationship, un parteneriat Avon/FFFF) a venit cu insight-uri valoroase despre violența de toate felurile – fizică, psihologică etc. – care apare în cuplu încă de timpuriu, din liceu.

FFFF a descoperit că adolescenții nu știu cum și de la cine să ceară sfaturi – și nici cum să gestioneze comportamentele care le aduc suferințe. În plus, chiar și în cazul în care au relații apropiate cu părinții, experiența acestora din urmă e insuficientă: tehnologia, de exemplu, favorizează tipuri noi – și subtile – de comportamente asociate violenței de cuplu (“spionarea” conversațiilor private ale partenerului; bullying-ul online etc.).

Astfel de experiențe – și întreaga dinamică a primelor relații de cuplu, în general – ne modelează tuturor felul de a fi. Riscul de a asimila normalității, încă din adolescență, comportamente greșite e mare; iar acest lucru le poate forma liceenilor de azi o întreagă perspectivă despre lume și despre cuplu; o capcană din care se vor lupta să iasă întreaga lor viață.

Prin urmare, trei burse de câte 2.000 de euro vor fi acordate în 2017 acelor idei de proiecte de creative non-fiction înscrise în concurs care, în urma evaluării juriului, au primit punctajele cele mai mari. În plus, bursierii Superscrieri/Avon vor beneficia, pe parcursul derulării proiectului, de un program de mentorat în trei etape (definitivarea unghiului de abordare/planul de documentare/redactare&editare) și de două zile intensive de bune practici în cadrul Seminariilor Superscrieri.

Înscrierile se primesc până pe 16 aprilie, detalii aici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger