Burger Kink lansează în Japonia un hamburger negru ca tăciunele

0

Pentru mulţi, hamburgerul e aproape sinonim cu mâncarea, pentru alţii e o plăcere vinovată, iar pentru cei preocupaţi de alimentaţia sănătoasă, e dracul gol în materie de hrană. Hamburgerul negru însă, o găselniţă recentă made in Japonia, are însă toate şansele să joace rolul de sperietoare pentru cei mai mulţi dintre noi, indiferent de raportarea la junk food. Pentru simplul fapt că vine în contradicţie cu toate aşteptările legate de aspectul alimentelor, adânc înrădăcinate în mii de ani de pregătit mâncare.

 

black-burger-king-japan-2

 

Japonezii însă se pare că nu împărtăşesc aceleaşi prejudecăţi în materie de felul în care arată alimentele din farfurie, aşa că Burger King Japonia a lansat de curând un hamburger negru ca tăciunele. Cele două varietăţi, Kuro Diamond şi Kuro Pearl, sunt gătite cu chifle negre, brânză neagră şi sos de usturoi de aceleaşi culori. Dacă brânza şi chifla capătă această culoare cu ajutorul cărbunelui de bambus, sosul este înnegrit cu cerneală de sepia, ambele fiind adesea folosite în Japonia drept coloranţi alimentari.

 

black-burger-king-japan-5 (1)

Felii de brânză colorate cu cărbune de bambus

 

Burger King susţine că este a treia oară când pune pe piaţă un burger de culoarea petrolului (una dintre specialităţile anterioare având şi ketchup negru) şi că reacţia încântată a clienţilor i-a încurajat să experimenteze în continuare. Chiar dacă majorităţii oamenilor nu li se pare deloc apetisant un astfel de produs, au mai existat lanţuri de restaurante care au testat piaţa hranei noir. Opso oferă londonezilor un sandviş cu peşte a cărui chiflă e colorată cu cerneală de sepia, iar în 2012, lanţul de fast food-uri francez Quick a lansat Dark Vador, un burger cu chiflă neagră dedicat celui mai recent episod din Războiul Stelelor.

 

black-burger-king-japan-1

 

Sursa: Bored Panda, Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger