Bumbacul din cele mai multe haine provine din culturi modificate genetic

1

Majoritatea hainelor din bumbac sunt realizate din bumbac modificat genetic. Simon Ferrigo, autorul unei noi cărți care scoate la iveală realitățile industriei, spune că deși doar 12 țări cultivă organisme modificate genetic, ele sunt responsabile pentru cea  mai mare parte din producția mondială.

 

 

În India, în prezent, 90% dintre culturi sunt modificate genetic pentru a rezista la insecte. Și în China și Statele Unite se cultivă OMG-uri.

Autorul estimează, spre exemplu, că în Marea Britanie trei sferturi din hainele din bumbac provin din semințe modificate genetic. Mulți retaileri și-au luat angajamentul să se aprovizioneze cu bumbac sustenabil, dar au puțin control asupra furnizorilor, astfel că utilizarea bumbacului modificat genetic crește, spune Ferrigo.

Soil Association este o organizație care și-a declarat îngrijorarea privind faptul că bumbacul modificat genetic s-a strecurat pe ușa din spate fără consultarea publicului. Amy Leech, reprezentanta organizației, spune că pentru creșterea bumbacului modificat genetic se folosesc pesticide periculoase, iar fermierii au control limitat asupra culturilor. 77 de milioane de crescători de bumbac suferă de otrăviri cu pesticide în fiecare an.

Sursa: The Telegraph


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger