Bulgarii nu sunt nerăbdători să meargă în Marea Britanie

0

Muncitorii bulgari se vor orienta mai degrabă spre Germania, Spania sau Italia decât spre Marea Britanie după ridicarea restricțiilor de muncă pe 1 ianuarie 2014, a declarat ministrul bulgar de externe, Nikolay Madenov.

Acesta a mai declarat că Marea Britanie exagerează riscul unui val de imigranți din România și Bulgaria, iar eforturile britanicilor de a descuraja imigranții bulgari ar putea duce la răcierea relațiilor dintre cele două țări.

“Marea Britanie nu ar fi prima alegere pentru mulți oameni care vor să plece la muncă. Economia noastră este mai degrabă legată de economia germană”, a declarat ministrul bulgar.

El a amintit că sunt multe companii bulgare în Italia și Spania, unde există o tradiție bulgară și unde piața muncii s-a deschis de mai multă vreme pentru bulgari.

Nikolay Madenov a mai spus că Marea Britanie ar trebui să fie recunoscătoare întrucât imigranții sunt benefici pentru economie.

Afirmațiile acestuia vin ca urmare a unor declarații controversate din partea guvernului și mass-media din Marea Britanie potrivit cărora sute de mii de muncitori români și bulgari vor inunda piața britanică a muncii după sfârșitul anului 2013.

Românii și bulgarii se pot muta în Marea Britanie pentru a munci după expirarea interdicției temporare pe 31 decembrie 2013.

Sursa: novinite.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger