Bulgaria vrea sa protejeze copiii de OMG-uri

3

Miercuri, 16 iunie, parlamentarii din statul vecin au propus ca in meniul copiilor sa nu mai ajunga nici un aliment sau ingredient provenite din organisme modificate genetic, ca amendament la legea alimentatiei.

Amendamentul cere interzicerea totala a distribuirii si vanzarii produselor ce contin organisme modificate genetic in gradinite, scoli si centre de ingrijire a copiilor, precum si in magazinele din apropierea acestora (pe o raza de 100 de metri), informeaza novinite.com. Comercializarea acestor alimente ar urma sa fie permisa doar in zone separate si marcate corespunzator.

Un alt punct al amendamentului propus de presedintele Comisiei pentru Agricultura si Paduri din Parlamentul bulgar, Desislava Taneva, cere controlul strict al tuturor etapelor de productie si distribuire a produselor pe baza de organisme modificate genetic. Daca amendamentul va fi aprobat, el ar urma sa conduca si la un control strict al produselor de import. Documentatia de care acestea ar avea nevoie pentru a intra pe piata ar trebui sa includa rezultatele unor analize de laborator, dar si informatii legate de continutul de OMG-uri.

Importatorii sunt de parere ca amendamentul le va permite consumatorilor sa ia decizii mult mai informate in privinta alimentelor pe baza de organisme modificate genetic, dupa ce Bulgaria a trecut prin patru luni de dezbateri privind ingaduirea accesului acestora pe piata, dezbateri care au rezultat intr-o lege ce permite cultivarea OMG-urilor doar in laboratoare.

Foto: Flickr/fsgm

Tags:3 comentarii

  1. Daca tot au “dubii” sa interzica si importurile de proteina vegetala modificata genetic. Vor veni copii bulgarilor dupa carne de pui si porc in Romania.
    Tot au bulgarii ceva cu “legumele”…

  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » STIRI SI RECOMANDARI 17-18 iunie 2010

  3. Pingback: TOTB: Un grup de copii curata un sat uitat de lume; Cum isi cere un parlamentar american scuze de la BP; Rezolutia anti-cianura din Parlamentul European tensioneaza relatiile la nivel international; Bulgaria ar putea interzice OMG-urile din meniul copiilo

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger