Bulevardul Champs Elysees, invadat de fermieri

1

Cea mai mare artera pariziana a fost ocupata peste week-end de parcele de pamant, plante si animale. Franta rurala a dorit sa traga in acest fel un semnal de alarma asupra crizei care macina sectorul agricol.

Cel mai aglomerat bulevard din capitala Frantei, Champs Elysees, a pus pe stop automobilele la sfarsitul saptamanii trecute pentru a face loc Frantei profunde.

8.000 de parcele de pamant, 150.000 de plante, la un loc cu oi si vaci; e modul in care fermierii au dorit sa sublinieze un aspect al vietii din Franta adesea trecut cu vedere la Paris.

Criza financiara, care a coincis cu costuri de productie marite si preturi tot mai mici primite pe produse, i-a pus in genunchi pe fermierii din Hexagon, sustin reprezentantii acestora, potrivit The Guardian. Unii dintre participantii la evenimentul de pe Champs Elysees sustin, totusi, ca a fost mai degraba o sarbatoare decat un protest.

Organizatorii paradei de pe celebrul bulevard din Paris au investit 4,2 milioane de euro in amenajarea spatiului dintre Arcul de Triumf si Place de la Concorde si au estimat un flux de cel putin 2 milioane de vizitatori.

Vizitatorii au putut cumpara plante pe care sa le cultive singuri, au testat specialitati regionale si au participat la un barbecue gigantic organizat de asociatia macelarilor parizieni.

Luna trecuta, peste 1.000 de cultivatori de cereale s-au deplasat pe tractoare pana la Paris pentru a protesta fata de standardul scazut de viata.

Foto: Reuters

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger