Bucureștiul, penultima capitală europeană la calitatea vieții

0

Bucureștiul ocupă locul 107 în topul orașelor privind calitatea vieții, singura capitală UE care s-a clasat în spatele nostru fiind Sofia, arată studiul Mercer. Viena este și în acest an pe primul loc în top, iar pe ultimul loc se află Bagdad.

 

La categoria infrastructură, Bucureștiul se află pe locul 112, Singapore ocupând prima poziție în acest domeniu, iar ultimul loc e ocupat de Port-au-Prince. La acest capitol, clasamentul a fost realizat pe baza furnizării de electricitate, disponibilitatea apei, servicii telefonice și de mail, transportul public, dar și congestiile de trafic.

Ca și în anii anteriori, orașele europene domină clasamentul, ocupând 15 din primele 25 locuri.

Primele cinci locuri din clasamentul Mercer privind calitatea vieții sunt ocupate de: Viena (Austria), Zurich  (Elveția), Auckland (Noua Zeelandă), Munich (Germania), Vancouver (Canada), iar primele cinci locuri la infrastructură sunt ocupate de: Singapore (Singapore), Frankfurt (Germania), Munich (Germania), Copenhaga (Danemarca), Dusseldorf (Germania).

Pe regiuni, primele clasate sunt Vancouver (America), Auckland (Asia-Pacific) și Viena (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) la calitatea vieții, iar la infrastructură primele sunt Vancouver (America), Singapore (Asia-Pacific) și Frankfurt (Europa, Orientul Mijlociu și Africa).

Ritmul revenirii economice a încetinit în 2012, notează cei de la Mercer. Un sentiment de nesiguranță s-a infiltrat pe piețele globale, rezultând în creștere moderată, o situație exacerbată de criza din zona euro. Nesiguranța economică a determinat neliniști sociale și politice în multe orașe. De asemenea, dezastrele naturale au oprit dezvoltarea sau au dus la o scădere a calității vieții în mai multe regiuni.

Foto: Flickr / Raiden2


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger