București pentru oameni: Marș al bicicliștilor de "Ziua fără mașini"

0

Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (Optar.ro) și Comunitatea Bicicliștilor din București anunță organizarea marșului de protest ”București pentru oameni” în data de sâmbătă, 21 septembrie 2013 pentru a marca ”Ziua fără mașini”.

La marș sunt așteptați bicicliști dar și pietoni, iubitori de trotinete, role, skateboard sau alte mijloace de transport nepoluant. Plecarea în marș este programată să aibă loc de la Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, la ora 14:30.

Acest protest este necesar pentru că mii de cetățeni care au înțeles multiplele beneficii ale mobilității active în marile orașe se simt ignorați sau, mai grav, înșelați de cei pe care i-au ales să le reprezinte interesele.

De la partidele parlamentare și organizațiile guvernamentale relevante la Primarul General Sorin Oprescu, autoritățile înțeleg să ignore sau chiar să lupte împotriva nevoii cetățenilor de a-și recâștiga orașul pentru ei, nu pentru mașinile lor. Acuzăm:

– Lipsa de viziune privind dezvoltarea durabilă a comunității și creșterea calității vieții;

– Ignorarea unor măsuri eficiente și necostisitoare de eficientizare a transportului în mediul urban;

– Impunitatea celor care au furat, direct sau nu, bani publici desenând, în București, piste pentru bicicletă în completă bătaie de joc, inutilizabile și ilegale;

– Proiectele costisitoare și megalomane ale actualei administratii care promovează proiecte care bagă pietonii sub pământ și înmulțesc sursele de poluare;

Aflați toate detaliile despre motivul protestului și desfășurarea acestuia pe pagina de Facebook a marșului ”București pentru oameni”.

Încurajăm şi promovăm mişcările similare organizate în alte oraşe din România.

OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România) este o asociaţie care susţine dezvoltarea mobilităţii urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetăţeni, indiferent cum aleg să se deplaseze: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul.

Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti militează pentru dezvoltarea unor politici şi a unei infrastructuri care să încurajeze mobilitatea urbană, prin aplicarea normelor europene în domeniu, în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii.

Suntem mulți. Creștem.

Sursa: Comunitatea Bicicliștilor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger