Bucureștenii, chemați să "ocupe" acoperișurile cu panouri solare

3

Energia solară este o resursă prea puțin utilizată în ciuda avantajelor sale pentru mediu și, pe termen lung, pentru buzunarul consumatorului. Pentru a crește gradul de conștientizare asupra importanței energiei regenerabile, Fundația Terra Mileniul III și-a propus să “ocupe” acoperișurile clădirilor publice din București cu panouri solare virtuale în cadrul mișcării internaționale “Occupy Rooftops / Ocupați Acoperișurile”, care are loc duminică, pe 20 noiembrie, simultan, în 57 de țări.

Fundația Terra Mileniul III face un apel către toți bucureștenii responsabili care vor să trăiască într-o comunitate solară să ia parte la acțiunea de duminică ce pornește din fața sediului Fundației, de pe strada Armand Călinescu, nr. 7 și urmează un traseu prin care vor fi identificate clădirile unde pot fi amplasate panourile solare. Acestea vor fi amplasate, deocamdată, în Photoshop și vor fi trimise autorităților cu scopul de a le conștientiza cu privire la utilizarea energiei solare.

“Occupy Rooftops” este o mișcare internațională inspirată de succesul mișcării “Occupy” care a pornit de pe Wall Street, New York și s-a extins în toată lumea prin care 99% din populație denunță lăcomia celor 1%. Și în domeniul energiei regenerabile, dezvoltarea este oprimată la nivel mondial de cei 1% reprezentând corporațiile petroliere care fac lobby pentru ca lumea să rămână dependentă de combustibili fosili în avantajul lor. “Community Solar Day reprezintă o oportunitate de a trece în ofensivă, vorbim despre o alternativă reală pe care oamenii o pot susține la nivel local”, explică, pentru Treehugger, Billy Parish, fondator al Solar Mosaic, organizația inițiatoare la nivel mondial a mișcării “Ocuppy Rooftops”.

În țara noastră, electricitatea generată din surse regenerabile reprezinta 33% din total în 2010, potrivit datelor Eurostat, un procent mai mare decât media europeană de 21%. Tot la nivel european, principalele surse regenerabile sunt hidroenergia, energia din biomasă, deșeuri și energia eoliană.


3 comentarii

  1. Pingback: Arestări în masă la protestele Occupy Wall Street | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger