British Petroleum, un pas mai aproape de asumarea răspunderii pentru dezastrul din Golf

0

British Petroleum a confirmat că este aproape de a ajunge la o înțelegere cu Departamentul de Justiție al SUA cu privire la dezastrul ecologic cauzat de platforma petrolieră Deepwater Horizon în 20110. Este de așteptat ca BP să își susțină vinovăția în schimbul derogării de la acuzații viitoare.

 

Gigantul petrolier se află de luni de zile în negocieri cu guvernul american și statele din zona Golfului pentru compensații de miliarde de dolari în contul daunelor provocate de explozia din 20 aprilie 2010.

Înțelegerea ar putea rezolva o mare parte din răspunderea pe care o are BP pentru explozia care a ucis 15 muncitori și a cauzat cea mai mare poluare din istoria Statelor Unite.

Este încă neclar pentru ce formă de abatere penală își va asuma compania răspunderea. În august, Departamentul de Justiție a anunțat că “managementul neglijent” al puțului Macondo a dus la producerea accidentului.

În urma accidentului, 4,9 milioane de barili de petrol s-au scurs în Golful Mexicului timp de 87 de zile. Poluarea s-a întins din Texas până în Florida și a depășit în amploare deversarea din 1989 cauzată de Exxon Valdez în Alaska. Compania a anunțat deja că va plăti 7,8 miliarde de dolari pentru a compensa peste 100.000 de persoane și companii care au cerut daune economice și medicale.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger