BP intarzie cu revizuirea planurilor de urgenta

2

La trei luni de la explozia de pe platforma Deepwater Horizon, care a dus la scurgerea de petrol din Golful Mexic, compania BP este acuzata ca nu si-a actualizat planurile de interventie in caz de dezastru, desi acestea aveau puncte slabe inca de la inceput, relateaza The Guardian in editia sa de duminica.

Compania BP continua sa se afle sub un val de critici. Ultima dintre ele, enuntata de mai multe case de avocatura, se refera la faptul ca ar  fi fost obligata ca in termen de 15 zile de la explozia din Golful Mexic sa isi revizuiasca planurile de interventie.

Un purtator de cuvant al BP a negat insa aceasta interpretare, spunand ca “abia dupa ce vor fi stranse toate informatiile de dupa incidentul de la Deepwater Horizon si se vor trage primele concluziile, abia atunci planul va fi revizuit”.

Pe de alta parte, la sfarsitul saptamanii, statul american Alabama a anuntat ca va da in judecata BP pentru pagubele provocate statului si cetatenilor sai in urma accidentului din Golful Mexic.

De asemenea, statul Alabama va actiona in instanta corporatiile Anadarko Petroleum si Transocean, ultima fiind proprietara petrolierului Deepwater Horizon, care s-a scufundat la 22 aprilie, in urma unei explozii la putul de petrol exploatat de Anadarko.

Decizia a fost motivata de „promisiunile incalcate” si de obiceiului BP „de a declara ceva si a face altceva”.

Reprezentantii BP au respins acuzatiile, spunand ca s-a ajuns deja la o intelegere pentru compensa daunele provocate, acolo unde ele sunt legitime.

Tags:2 comentarii

 1. mai cititi odata articolul din the guardian si numarati de cate ori e pomenit in el “british petroleum”.
  daca va iasa un mare zero la socoteala, asta e din cauza faptului ca o companie numita “british petroleum” nu exista.
  poate va suna voua mai interesant asa, dar compania respectiva este simplu BP.
  e ca si cum am pomeni in prezent romania sub denumirea de RSR.
  o fi fost ea in trecut (asa cum BP intr-adevar a fost candva “british petroleum”, dar vremurile alea au trecut.
  o scurta incursiune pe wikipedia va poate furniza cateva date despre istoria companiei.
  va pup

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger