Britanicul care încearcă să interzică floricelele în sălile de cinema

0

Când vine vorba de mâncat popcorn în sălile de cinema, publicul se poate împărți rapid în două tabere: pe de o parte, cei pentru care un film nu e film până la capăt dacă nu se derulează pe fundalul ronțăitului, iar pe de alta, cei care nu tolerează zgomotul de fundal asigurat de floricele. Un britanic de 39 de ani, membru neoficial în tabăra celor care sunt deranjați de combinația ronțăit + peliculă, a lansat o petiție în care cere interzicerea popcornului în sălile de cinema.

Mike Shotton, din Newcastle, susține că n-a reușit să se bucure niciodată de mersul la cinema, fiindcă experiența cinefilă i-a fost mereu distrusă de ceilalți colegi de sală, fani ai floricelelor. Potrivit britanicului, a ajuns la capătul răbdării când a mers să vadă cel mai nou episod din Războiul stelelor, pe durata căruia toți cei din jur fâșâiau de zor pungi din care ronțăiau cu poftă.

”Sunt genul de persoană care, dacă aude ceva în fundal, se concentrează pe acel zgomot, până când acaparează tot,” spune Shotton. ”Dar zgomotul mâncătorilor de floricele chiar mi-a distrus toată experiența Star Wars. Abia așteptam să văd filmul. Nu mi-a venit să cred ce zgomot a fost pe toată durata lui – ceea ce mi-a distrus toată experiența.”

Petiția lansată de bărbat pe PetitionBuzz.com urmărește să ducă la interzicerea floricelelor în cinematografele din Marea Britanie. ”Vă cer să fiți alături de mine, să le spuneți lanțurilor de cinematografe, guvernului și lumii întregi că nu mai suntem dispuși să ne lăsăm pradă celor care ne distrug vizionările cu gura plină,” arată petiția. ”Floricelele sunt cea mai nepotrivită gustare într-un mediu care necesită liniște. Lanțurile de cinematografe ne bombardează cu mesaje în care ne spun să păstrăm liniștea în timpul filmului și, cu toate astea, vând cea mai zgomotoasă mâncare!”

Până în prezent, petiția lui Shotton nu s-a bucurat de mare succes, ba chiar a generat o altă petiție, lansată de altcineva, care susține că „floricelele sunt o parte esențială a experienței de cinema.” În prezent, cele două petiții sunt la distanță foarte mică, în ceea ce privește semnăturile.

Sursa: OddityCentral

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger