"Breakdancing Jesus": o pictură murală pentru toleranţa religioasă

0

O pictură murală de 8,5 metri înălţime a fost inaugurată în Bristol, Marea Britanie, simbolizând tradiţia oraşului în ceea ce priveşte toleranţa religioasă, diversitatea culturală şi istoria creativă. Pictura îl înfăţişează pe Iisus dansând breakdance.

 

 

Pictura a fost realizată de artistul Cosmo Sarson şi se află vizavi de o pictură celebră, marca Banksy, muralul „Mild Mild West”. „Breakdancing Jesus” este inspirată dintr-un eveniment care a avut loc în anul 2004, la Vatican, când dansatori de breakdance au performat în faţa Papei Ioan Paul al II-lea. Pentru a realiza pictura, artistul a avut nevoie de o săptămână de muncă şi de peste un kilogram de pudră aurie. „A fost o lucrare epică, dar cred că am reuşit să o scot la capăt”, a declarat Sarson.

 

 

 

„Peretele acesta este unul dintre cele mai celebre din Bristol, pentru că are o pictură Banksy pe el”, a mai spus artistul, referindu-se la zidul care stă faţă în faţă cu pictura lui. Sarson a recunoscut că i-a fost destul de greu să picteze în public, cu o mulţime de ochi aţintiţi asupra lui, dar că rezultatul a meritat fiecare efort. Potrivit oficialilor oraşului, această pictură reprezintă şi celebrează „tot ceea cu ce se mândreşte Bristolul mai mult: toleranţa religioasă, diversitatea culturală incredibilă şi o istorie vibrantă, plină de creativitate”. Pictura va rămâne pe perete cel puţin pentru următorii doi ani.

 

Muralul Banksy

 

Sursa şi foto: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger