Brazilia vrea să numere toți copacii din pădurea amazoniană

0

Brazilia vrea să facă cel mai mare inventar forestier din lume, în care să treacă fiecare dintre trilioanele de copaci ai pădurii amazoniene, cu scopul final de a-i conserva, scrie fastcoexist.com. Recensământul copacilor ar urma să se deruleze în următorii patru ani. Brazilia găzduiește jumătate din pădurile tropicale ale lumii.

 

 

Flickr/CIAT International Center for Tropical Agriculture

 

Cercetătorii își vor nota în caiete numărul, înălțimea, diametrul și specia copacilor, precum și tipul solului, rezervele de biomasă sau interacțiunile localnicilor cu pădurea. Inventarul va cuprinde 40% din teritoriul Braziliei, peste 1.500 de profesioniști urmând să colecteze și să analizeze date din 6.500 de puncte. Odată încheiat, recensământul va deveni cel mai cuprinzător inventar forestier al Braziliei din 1970 încoace (când a fost realizat ultimul).

Odinioară țara cu cele mai mari despăduriri, statul sud-american s-a transformat într-unul dintre cei mai mari conservaționiști ai lumii. Anul trecut, a înregistrat cel mai scăzut nivel de despădurire din ultimele decenii: 4.600 de kilometri pătrați din pădurea amazoniană, cu aproape 80% mai puțin decât în 2004. Brazilia vrea să meargă și mai departe și să coboare procentul cu alte 80% până în 2020. Pe lângă despăduriri, pădurea tropicală amazoniană este afectată și de schimbările climatice, un motiv în plus pentru a salva “plămânii planetei”.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger