Brazilia i-a arestat pe “cei mai mari distrugători” ai pădurilor amazoniene

1

Potrivit BBC News, autorităţile braziliene au emis 14 mandate de arestare pentru membrii unei organizaţii criminale, considerate “cel mai mare distrugător” al pădurilor amazoniene. Organizaţia este acuzată că a invadat, defrişat şi incendiat suprafeţe extinse din pământurile de utilitate publică, pe care le-a vândut apoi ilegal, spre a fi folosite pentru agricultură şi păşunat. Cifrele puse la dispoziţie de poliţia braziliană arată că pagubele produse de această organizaţie se ridică la peste 220 de milioane de dolari.

 

amazon-rainforest-home

 

În cadrul amplei operaţiuni derulate în patru state braziliene, au fost emise 14 mandate de arestare şi 22 de mandate de percheziţie, iar cinci membri ai organizaţiei au fost deja arestaţi. Pentru moment, nu au fost date publicităţii prea multe informaţii despre acest caz,  din cauză că operaţiunea se desfăşoară într-unele din cele mai izolate părţi ale regiunii amazoniene, dar şi pe fondul unei corupţii adânc împământenite în rândul poliţiei şi administraţiei braziliene.

Membrii organizaţiei criminale sunt acuzaţi de invadarea terenurilor publice, de furt, crime împotriva mediului, fals şi uz de fals, evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceştia ar putea primi până la 50 de ani de închisoare, deşi pedeapsa maximă prevăzută de legea braziliană este de 30 de ani.

Pădurea amazoniană, care reprezintă momentan jumătate din pădurile tropicale ale lumii, a fost afectată masiv în ultimii ani prin defrişări şi operaţiuni de minerit. Anul trecut, guvernul brazilian a anunţat că rata defrişărilor în această zonă a crescut cu 28% în anul 2012-2013, anunţând totodată intenţia de a reduce cu 80% rata despăduririlor până în 2020.

Sursa: BBC

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger