Brazilia dă în judecată compania Chevron din cauza noii scurgeri de petrol

0

Reprezentanţii procuraturii statului brazilian au declarat că vor pune sub acuzaţie 17 directori ai companiei petroliere americane Chevron, precum şi pe reprezentanţii subcontractorului acesteia, Transocean, ca urmare a noii scurgeri de petrol din apele Braziliei, care are loc la numai cinci luni de la ultimul incident de acest fel (noiembrie 2011).

 

 

Toţi directorii companiei care vor fi puşi sub acuzare au interdicţie de a părăsi Brazilia până la finalizarea investigaţiilor procurorilor. Compania a oprit operaţiunile de extragere de ţiţei odată ce scurgerea a fost identificată şi susţine că încearcă să determine cauza acestui nou incident, care are loc foarte aproape de locul unde în noiembrie 2011 s-a înregistrat o altă scurgere de petrol. Potrivit BBC, un purtător de cuvânt al companiei Chevron a declarat că aceasta nu are comentarii în legătură cu acţiunile în justiţie declanşate de procurori şi că reprezentanţii companiei nu au fost înştiinţaţi, încă, oficial, despre acestea.

Chevron este deja implicată într-un alt proces de milioane de dolari cu Brazilia, din cauza incidentului din noiembrie. Purtătorul de cuvânt al procuraturii federale a Braziliei, Marcelo del Negri, a anunţat că printre acuzaţiile aduse Chevron se vor număra inclusiv cele de “crime împotriva mediului” şi acestea vor fi formulate oficial într-o instanţă federală, săptămâna viitoare. Cei 17 directori vizaţi de acuzaţii sunt de naţionalităţi diferite – americani, brazilieni, australieni, francezi, canadieni şi un britanic. Compania americană a anunţat că a mobilizat deja echipe pentru curăţarea apelor de ţiţei. În luna noiembrie, aproape 3.000 de barili de petrol au ajuns în apele braziliene.

 

Sursa: BBC News

Foto: Cbc.ca

 

Citiţi şi:

Chevron creează probleme în apele braziliene

Exploatarea gazelor de şist. “Goana după aur”: Războiul secret al conturilor grase cu oamenii mici

Exploatarea gazelor de şist. “Goana după aur”: Riscuri? O poluare potenţială nu-i o dramă!

Alertă verde: „Extracţia gazelor de şist a fost aprobată pe şest!”

Ce fel de oameni sunt şefii Chevron

Cum îşi conduce Chevron afacerile

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger