Brazii de Crăciun reciclaţi în Paris dau naştere unor pomi noi

3

După ce vor fi despachetate toate cadourile, după ce se vor încheia ospățul și toasturile, va veni vremea în care oamenii se vor întreba ce să facă cu bradul în jurul căruia s-au adunat de sărbători. Numeroase orașe au programe de reciclare a pomilor de Crăciun, există asemenea inițiative și în România, însă nu găsești peste tot locuri în care să poți vedea copaci noi ai căror viață se datorează trecerii în neființă a celor împodobiți cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În Paris găsești.

Încă din 2007, Parisul derulează un program prin care deschide puncte de colectare a copacilor în 95 de parcuri și grădini din oraș. Consumatorii nu trebuie decât să meargă cu pomii de Crăciun la cel mai apropiat punct de colectare, de unde brazii vor intra într-un proces de generare de noi pomi: vor fi zdrobiți și folosiți pentru îmbogățirea solului din parcurile locale, pentru îndepărtarea buruienilor și reducerea evaporării.

Programul administrației pariziene se dezvoltă rapid. De la 15.000 de copaci reciclați în intervalul 2007-2008 s-a ajuns la 27.150 de pomi în perioada 2009-2010.

Sursa: Tree Hugger

Foto: EPA

Tags:3 comentarii

  1. Pingback: O familie din Marea Britanie a strâns doar o pungă de deşeuri în tot anul trecut » Think Outside the Box

  2. Pingback: Pomii de Crăciun sunt transformați în habitate pentru pești și oameni în SUA » Think Outside the Box

  3. Pingback: Coniferele amenințate cu dispariția le păcălesc pe veverițele înfometate » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger