Braţe bionice create pentru copii cu ajutorul tehnologiei imprimării 3D

0

O echipă de studenţi ai University of Central Florida foloseşte tehnologia imprimării 3D pentru a crea braţe bionice pentru copii cu handicap fizic la mâini. Braţele sunt complet echipate cu senzori musculari, iar producerea unui astfel de braţ costă aproximativ 350 de dolari, ceea ce îl face foarte accesibil pentru familii cu venituri modeste.

 

 

O imprimantă 3D şi multă creativitate, precum şi experienţă în rezolvarea problemelor tehnice, acestea sunt ingredientele cu ajutorul cărora studenţi şi absolvenţi ai University of Central Florida reuşesc să schimbe vieţile copiilor cu handicap fizic la mâini. Ei creează braţe electronice complete, cu senzori musculari, care permit copiilor să îşi mişte membrele. Durează între 30 şi 50 de ore pentru ca un astfel de braţ să fie creat, iar producerea lui costă în jur de 350 de dolari; banii vin din donaţii. În mod normal, o proteză tradiţională (pentru mână) pentru copii costă până la 40.000 de dolari şi nu este acoperită, de multe ori, de asigurarea medicală a părinţilor.

Până acum, echipa de studenţi a construit astfel de braţe bionice pentru cinci copii şi lucrează, în prezent, la alte trei, dar cererea este din ce în ce mai mare. Fiecare braţ este “personalizat” pentru a reflecta personalitatea şi pasiunile copilului care îl primeşte. Pe lângă faptul că fac acest lucru benevol şi din sume donate, participanţii la proiect pun pe internet designul braţelor pe care le creează (EnablingTheFuture.org), pentru a fi studiat gratuit şi de către alte persoane, care, la rândul lor, dacă dispun de tehnologia necesară, să poată realiza astfel de mâini bionice.

Mai multe detalii, pe Limbitless Solutions, E-Nable, EnablingTheFuture.org sau în materialele video de mai jos:

 

 

Surse şi foto: CNN, Inhabitot

 

Puteţi citi şi:

VIDEO Un bărbat orb şi-a văzut soţia după zece ani, cu ajutorul unui implant bionic

Piciorul bionic care ajută oamenii să înveţe din nou să meargă

Un fermier chinez şi-a construit singur braţe bionice

Cel mai complex om bionic din lume


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger