Braşovul, cel mai verde oraş din România

0

Braşovul este cel mai verde oraş din România, fiind premiat pentru eforturile în domeniul dezvoltării durabile de către Ministerul Mediului şi Umbrela Verde. Oraşul de sub Tâmpa a concurat cu Timişoara, Brăila, Sectorul 2 – Bucureşti, Slobozia, Alexandria, Cluj-Napoca, Deva, Sfântu Gheorghe şi Zalău.

Departajarea oraşelor intrate în cursă s-a făcut în funcţie de criterii care ţin de strategia de mediu a municipalităţilor participante privind managementul deşeurilor, colectarea selectivă, reciclarea sau infrastructura. Printre proiectele derulate de autoităţile din Braşov în 2010 care au vizat protecţia mediului se numără „Braşovul, primul oraş din ţară cu iluminat public inteligent”, „Braşovul, primul oraş din ţară care foloseşte reţele electrice inteligente”,„Parcul Tractorul – Oaza verde a Braşovului” şi termoficare prin co-generare de înaltă eficienţă.

„Un element demn de remarcat este că în Braşov media de zona verde pe cap de locuitor este de 27,94 mp, fără Tâmpa şi Poiana Braşov, în timp ce media acceptată în Uniunea Europeană este de 26 mp. Şi acest lucru cred că a contat foarte mult în această competiţie. Iar eforturile noastre de a extinde zonele verzi din oraş nu se opresc aici”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru, pentru brasov.ro.

Ca urmare a punctajului cel mai mare obţinut, Braşovul ca purta în 2011 titlul de “Capitala Verde a României”.

Foto: Wikipedia

Citiţi şi:

Încă o şansă pentru Ariile Protejate, poate ultima

Votaţi teiul României la concursul Arborele European al Anului

Reciclarea, arma secretă a supereroilor Omuleţii Verzi

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger