BP spune ca a oprit temporar scurgerea de petrol din Golful Mexicului

8

Compania petroliera a astupat putul de adancime cu un capac din metal de 75 de tone pentru a testa integritatea invelisului timp de 48 de ore. Este pentru prima oara cand titeiul de pe fundul marii a incetat sa se mai reverse in Golful Mexicului de la explozia platformei Deepwater Horizon de pe 20 aprilie. Presedintele SUA, Barack Obama, a catalogat asta drept un “semn pozitiv”, insa a subliniat faptul ca BP se afla doar in faza de testare.

Actiunile companiei britanice au urcat pe bursa din New York joi, 15 iulie, dupa ce compania a anuntat stoparea scurgerii, scrie BBC News, insa chiar daca nici un strop de petrol nu se va mai infiltra in ocean in urmatoarele 48 de ore, asta nu inseamna ca izvorul de petrol si gaze naturale a fost blocat permanent, tin sa precizeze reprezentantii BP, care nu vad inca un motiv de bucurie.

Testele de presiune sunt necesare pentru a se verifica rezistenta putului de adancime. Daca presiunea din invelisul metalic plasat in varful sau este prea scazuta, atunci inseamna ca titeiul se scurge prin partea inferioara. In caz ca ramane ridicata, guvernul american si compania britanica vor trebui sa decida daca lasa putul inchis sau il descopera pentru a aspira petrolul in vasele de la suprafata.

Foto: Captura Youtube

Cititi si:

BP pregateste un capac de 75 de tone pentru astuparea scurgerii de petrol

Tags:8 comentarii

 1. Este un dezastru de proportii biblice. Toata presa mondiala TACE sau MINTE. Inclusiv presa din Romania. Cineva ne are pe toti la mana!!! Si eu care credeam ca aia care dau intr-una cu conspiratia mondiala sunt nebuni…
  Adevarul va iesi la lumina. Nu prea ma mai intereseaza ce zice BP si presa. Imaginile vorbesc si singure. In caz ca veti publica comentariul meu, iata singura sursa first hand pe care am putut-o gasi, un canal pe youtube unde veti putea sa apreciati si singuri proportiile dezastrului:
  http://www.youtube.com/user/pcolagregg
  Puteti incepe cu asta: http://bit.ly/92fPoh

  • E tare – ca de obicei – asta cu conspiraţia mondială, dar faptul că controlează presa din România e şi mai şi :)) Ştii cumva câţi reporteri de teren are presa din România acolo, în Golf, la faţa locului? Dacă n-are, ce-ai vrea să facă, să ne ofere, ca tine, “materiale la prima mână”, garantate sută la sută?!? :)))

  • si mie mi s-a parut suspect ca subiectul a fost marginalizat putin cate putin in ciuda imensului dezastru… dupa atat timp de cand se revarsa petrol intr-o asemenea cantitate..

 2. Acest “stupus”, cu se spune in ardelenesca este “frectie la picor de lemn” deoarece daca ne gandim va 75 de tone la aceea adancime ce greutate are si cum se poate monta exact pe o crapatura care are o forma neregulata, iar suprafata respectiva este la fel neregulata.
  Cred ca barbidoc are dreptate cand spune ca acest dezastru este de proportii biblice, iar solutia celor de la BP este de o prostie si de-o ignoranta fara margini.

  • Crapatura nu mai avea de mult o forma neregulata, nu esti la curent cu ce s-a mai facut acolo intre timp, adica un manson.

 3. Ce mi se pare mie curios e ca aceste puturi nu sunt astfel proiectate, ca in caz de defectare a conductei ce duce petrolul catre rezervoare sa se opreasca automat sau in cel mai rau caz sa poata fi oprite telecomandat.Si ce mi se pare dubios e ca la nivelul tehnologiei actuale vin cu jumatati de solutii. Putem banui ca au facut-o special pentru a mentine pretul petrolului.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger