BP pregateste un capac de 75 de tone pentru astuparea scurgerii de petrol

5

BP se pregateste sa testeze capacitatea unui capac, mai precis a unei stive de tevi si valve din metal de 75 de tone, pentru a stopa scurgerea de petrol din Golful Mexicului. Compania britanica a inchis valvele miercuri, 14 iulie, insa dupa detectarea unei scurgeri, a amanat testele pana la remedierea problemei, asta dupa ce guvernul american a intarziat la randul sau aceasta procedura pana cand planurile BP au fost evaluate de catre experti.

In ciuda temerilor ca o greseala ar putea spori dimensiunile catastrofei, BP sper ca ca angrenajul de valve pe care il pregateste sa blocheze tot titeiul din putul de adancime, informeaza BBC News. De indata ce avaria aparuta in timpul testarii de miercuri va fi remediata, expertii vor evalua integritatea intregului ansamblu pentru a vedea daca petrolul poate iesi si pe alta parte dupa inchiderea valvelor. Ei vor monitoriza schimbarile seismice, acustice si de temperatura din cadrul putului si a zonei inconjuratoare, precum si presiunea titeiului.

Daca presiunea este ridicata, inseamna ca petrolul este tinut bine in frau in capul putului, in timp ce una scazuta indica faptul ca se scurge prin alta parte. Daca presiunea se dovedeste a fi scazuta, valvele nu vor fi tinute inchise, asigura oficialii BP. Iar daca valvele nu vor reusi sa blocheze scurgerea, compania britanica da asigurari ca va reusi sa aspire macar o parte din petrol in vasele de la suprafata. La randul sau, reprezentantii de la Casa Alba spun ca testele pot furniza „date pretioase” legate de conditia putului de pe fundul oceanului, precum si o mai buna intelegere a modului in care acesta poate fi inchis in timpul uraganelor.

Foto: Reuters

Tags:5 comentarii

  1. De fapt asta era problema, cum facem sa mentinem gaura deschisa. De fapt BP e interesat de continuarea exploatarii. De ce sa foloseasca explozibil si apoi iar sa foreze ? Alte costuri, alte planuri. Oare chiar idiotii de la departamentul “experti” chiar nu au simulat o astfel de avarie ? Daca nu, chiar ca si-au luat banii degeaba.

  2. Se pare ca recent instalatul capac de izolare a reusit pentru moment sa opreasca scurgerea. COO-ul companiei anunta in aceasta seara ca sunt la cativa metri de putul initial cu foratul unei dintre sondele de salvare. Sa speram ca aceasta va ajuta la diminuarea presiunii si vor reusi sa “omoare” definitiv sonda afectata. Oricum, acest accident s-ar putea sa schimbe seminficativ regulile jocului in industrie.

  3. Pingback: BP spune ca a oprit temporar scurgerea de petrol din Golful Mexciului » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger