BP, intre vorbe si fapte. Compania taie despagubirile pentru 40.000 de oameni pe motiv ca dosarele lor sunt incomplete

1

Desi petrolul curge in continuare in Golful Mexicului si BP promite in fiecare zi ca va incerca sa plateasca pentru intreaga paguba, se pare ca declaratiile companiei britanice sunt in continuare doar vorbe in vant. Se pare ca BP este ghidata in continuare de aceleasi principii ca inainte de accident si incearca sa mai economiseasca din bani, indiferent de modalitate. Ultima lor metoda a fost respingerea si micsorarea despagubirilor pentru mai bine de 40.000 de oameni, pe motiv ca dosarele lor nu sunt complete.

Conform secretarului Departamentului de Servicii pentru Copii si Familii, Kristy Nichols, departamentul pe care aceasta il conduce a descoperit micsorari semnificative in despagubiri dupa ce BP a decis sa taie fondurile pentru aproape jumatate din oamenii afectati, in numar de 99.508.

Ea s-a adresat intr-o scrisoare administratorului federal care se ocupa cu aceste revendicari, Kenneth Feinberd, spunand ca “actiunea este total iresponsabila si in contradictie cu declaratiile BP, care spune ca va incerca sa refaca totul”.

Avand in vedere ca BP n-a raspuns inca acuzatiilor, nu se stie suma exacta a acestor taieri, insa conform secretarei DSCF, aceasta decizie ar putea avea un efect devastator asupra oamenilor care incearca sa supravietuiasca de la o luna la alta.

Sursa: Huffington Post

Foto:Reuters

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger