Bonus de smog pentru angajaţii Panasonic detaşaţi în China

0

Panasonic este prima companie care admite public că plăteşte angajaţilor săi transferaţi (sau detaşaţi) în China o primă lunară specială pentru că sunt nevoiţi să muncească în aerul extrem de poluat al acestei ţări, scrie site-ul Geek. Şi alte companii oferă bonusuri angajaţilor relocaţi acolo, dar Panasonic este prima care face public faptul că îşi plăteşte mai mult angajaţii trimişi în China din cauza problemelor de mediu ale acestui stat.

 

 

Compania Panasonic consideră China a fi „un loc care prezintă dificultăţi” pentru angajaţii săi, din cauza problemelor de mediu ale ţării: nivelul particulelor toxice din aerul Chinei este de peste 16 ori mai mare decât cel considerat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fi la limita siguranţei. Din acest motiv, compania oferă un bonus de smog angajaţilor săi de acolo şi este prima companie care admite public că face asta. Oficialii chinezi susţin că au început să lupte cu poluarea care afectează în special oraşele mari (dar nu numai), însă din 74 de astfel de oraşe mari care au pornit anul trecut, măcar declarativ, războiul împotriva poluării, doar 3 au reuşit să îşi atingă ţelurile propuse la capitolul reducerea emisiilor toxice.

Printre planurile guvernului chinez de a lupta cu poluarea se numără o flotă de drone care vor zbura direct în norii de smog, pe care ar urma să îi cureţe direct din aer. Astfel de drone (numite „smog freezing drones”) au mai fost folosite de chinezi, cu un oarecare succes. Noua flotă de echipamente de acest tip va putea înmagazina şi purta o cantitate mai mare de chimicale, astfel încât să cureţe aproape 80 de kilometri pătraţi odată; în plus, sunt mai uşor de manevrat şi de aterizat decât cele folosite anterior. De asemenea, sunt şi mai ieftine (cu 90%), ceea ce ar putea uşura achiziţionarea şi folosirea lor pe scară largă în China.

 

Sursa şi foto: Geek

 

Puteţi citi şi:

Parisul interzice de astăzi circulaţia a jumătate din maşini din cauza poluării

FOTO Protest împotriva poluării din China: miri cu măşti de gaze

Primul chinez care dă în judecată guvernul din cauza smogului

Protest semi-nud împotriva poluării din Beijing

Cel mai tânăr pacient chinez cu cancer la plămâni are 8 ani. Cauza: poluarea aerului

Aerul poluat al Chinei provoacă tensiuni între China şi Japonia

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger