Bolivia permite copiilor de 10 ani să muncească

0

Copiii de 10 ani au dreptul legal de a munci în Bolivia, prevede un proiect care va deveni lege în această săptămână. Vârsta minimă legală pentru a munci a fost de 14 ani până acum, iar unii adolescenți aveau interdicție de a munci în locuri care le-ar fi pus sănătatea în pericol. În ciuda acestor interdicții, munca ilegală în rândul copiilor era în creștere.

 

2380170934_a66b99bc35_z

 

Noua lege păstrează vârsta minimă legală de 14 ani, dar permite autorității însărcinate cu protecția copiilor să autorizeze copii cu vârste între 10 și 14 ani să muncească independent și copii cu vârste între 12 și 14 ani să muncească pentru alții.

Fie că lustruiesc pantofi  la un colț de stradă sau încasează bilete pe autobuz, tinerii muncitori sunt destul de mulți în Bolivia, unde sărăcia extremă a scăzut în ultimii ani, dar rămâne ridicată. Aproximativ 1 milion de bolivieni supraviețuiesc cu mai puțin de 1 dolar pe zi.

Organizația tinerilor muncitori din Bolivia a purtat discuții cu guvernul pe tema vârstei minime legale. “Noi vrem să se termine exploatarea, dar nu munca noastră, deoarece reprezintă existența noastră”, a spus Jenny Miranda, o adolescent membră a organizației care a început să muncească când avea șase ani.  Ea spune că interzicerea copiilor să muncească i-ar priva pe aceștia de protecție legală.

Nu toată lumea e de acord cu această măsură. Unele voci susțin că guvernul ar trebui să creeze locuri de muncă pentru adulți pentru ca aceștia să poată să își întrețină copiii.

Sursa: The Guardian

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger