Boeing vrea sa trimita turisti in spatiu

2

Gigantul aerian Boeing a anuntat ca planuieste lansarea unor zboruri spatiale pe orbita terestra, care vor putea fi disponibile oricui este dispus sa plateasca. Se va putea zbura intr-o capsula spatiala, denumita CST-100, in care vor incapea sapte persoane.

Desigur, costurile vor fi pe masura, insa Boeing intentioneaza sa lanseze aceste curse spatiale dupa anul 2015, relateaza Scientific American.  Proiectul este dezvoltat in colaborare cu o alta companie, Space Adventures.

Boeing isi propune sa fie un jucator important pe aceasta piata a zborurilor spatiale, aflata inca in faza de proiect si dezvoltare, dar unde deja exista jucatori precum Space Adventures sau Armadillo Aerospace. (Virgin Galactic a magnatului Richard Branson e mult mai cunoscuta, insa zborurile organizate nu ating orbita terestra).

Boeing si Space Adventures au lansat oferta de a scoate la vanzare aceste locuri in viitoarele curse in jurul planetei, deoarece este nevoie ca, mai intai, locurile sa fie rezervate, deoarece costurile sunt mult mai mari decat in cazul curselor obisnuite.

La proiectul initiat de Boeing s-a alaturat si NASA cu o finantare de 18 milione de dolari. Capsula va putea transporta si astronauti pana la Statia Spatiala Internationala. La constructia capsulei spatiale turistice lucreaza aproximativ 100 de persoane.

Foto: Compania Boeing

Tags:2 comentarii

  1. Ca orice calatorie, si cea in spatiul extraterestru trebuie pregatita fizic, mental,cultural s.a Obiectivul principal al calatoriei va fi tot Pamantul, unde revin cu imagini, unele teze si ipoteze privind viata pe acest bolovan, cum se vede el de la doua-trei sute de kilometri in sus. Pentru altii, alte obiective.In final,insa,trebuie sa adunam cunostinte si posibilitati despre existenta noastra pe aceasta planeta. O existenta din care nu poate lipsi sacrul sub forma lui D-zeu, felul de a fi mai Bun al omului, mai Frumos ori mai Adevarat etc.Boeing si alti transportatori poate avea si esecuri, accidente variate cu acest tip de cosmonauti sau cum s-or numi ei.Probabil va cere un certificat medical, ca sa nu plateasca despagubiri prea multe. Toate costa, iar un pensionar (ca mine), ori un tanar emigrant (ca atatia romani azi) nu-si pot permite. Vor fi putini romani clienti ai lui Boeing. Prunaru a mers cu rusii, pe cheltuiala Statului de Dictatura a Proletariatului.Anuntul,prin urmare,iti produce multe dezamagiri.De aceea, comentariile lipsesc. Copiii care fac lectii si simulari de zboruri trebuie sa mai creasca, sa adune money, money, ori denghi, ori …parale.Biserica Ortodoxa, prin unii din slujitorii ei profesionisti tot asta face, deocamdata.Asa ca putem merge cu Boeing, ori cu altii…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger