Bloggeriţa pakistaneză Malala Yousafzai va fi mutată într-un spital mai bun

0

Adolescenta de 14 ani Malala Yousafzai, împuşcată în cap de talibani, va fi transferată la un spital militar cu dotări mai bune, au anunţat oficiali pakistanezi. Fata este în stare critică după atacul căruia i-a fost victimă, de acum două zile; tânăra activistă a fost împuşcată din cauza convingerilor ei exprimate public prin blogul personal.

 

 

Talibanii au anunţat că vor atenta din nou la viaţa adolescentei, până când o vor ucide, în ciuda protestelor masive din Pakistan care condamnă împuşcarea fetei. Medicii sunt rezervaţi în legătură cu şansele ei de supravieţuire şi spun că orele în care ea îşi recapătă cunoştinţa sunt decisive pentru starea ei. Decizia de a o muta în alt spital a fost a medicilor, care spun că dotările mai bune de la spitalul militar Combined Military Hospital (CMH) din Rawalpindi ar suplimenta şansele ei de a scăpa cu viaţă, ducându-le la aproximativ 70%. „Tânăra nu este în afara pericolului, în ciuda îmbunătăţilor stării ei din ultimele ore”, a precizat Masood Kausar, guvernatorul provinciei Khyber Pakhtunkhwa din nord-vestul Pakistanului, zona unde a avut loc atacul asupra fetei.

Oficialii pakistanezi au anunţat oferirea unei recompense de 105.000 de dolari pentru orice informaţie care ar putea duce la arestarea atacatorilor tinerei. „Este timpul să luăm atitudine împotriva celor care acţionează în acest mod barbar şi a simpatizanţilor lor”, a declarat şeful armatei pakistaneze, generalul Ashfaq Parvez Kayani, care a vizitat-o pe Malala la spital. Alte două fete au fost rănite în atacul asupra adolescentei, iar una dintre ele se află, la rândul său, în stare critică. Şcolile din regiunea unde a avut loc atacul au fost închise ieri, în semn de protest, iar copiii s-au rugat pentru sănătatea celor trei fete. Mai multe proteste de amploare au avut loc în regiuni şi oraşe diferite din Pakistan, participanţii lăudând curajul Malalei şi catalogând atacul asupra ei ca fiind împotriva preceptelor islamice.

 

Despre Malala şi cum a ajuns ea o ţintă a talibanilor puteţi citi aici:

Bloggeriţa de 14 ani, câştigătoare a Premiului pentru Pace, împuşcată de talibani

 

Sursa şi foto: BBC Asia


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger