Bistriţa este capitala Earth Hour România 2012

2

Bistriţenii au colectat ieri, pe strada pietonală Liviu Rebreanu, 16,7 tone de PET-uri, dând dovadă de cea mai bună mobilizare în finala Competiţiei pentru Capitala Earth Hour, organizată de WWF România. Timişoara s-a situat pe poziţia a doua, cu 3,86 tone care au ocupat Piaţa Victoriei, iar la Iaşi, în Piaţa Palatului Culturii, oameni de toate vârstele au adus 2,32 tone de PET-uri. În total, la sfârşitul zilei, 22 de tone de pet-uri au ajuns la centrele de reciclare.

 

 

Finala competiţiei de ieri a dovedit ca oraşele mici sunt capabile de o mobilizare exemplară. Bistriţenii au strâns aproape 3.500 de saci de PET-uri în spaţiul special amenajat în centrul oraşului, ieri, între orele 8 şi 16. Mobilizarea a început de dimineaţă, când strada pietonală Liviu Rebreanu a fost împânzită de zeci de copii şi sute de saci. La finalul zilei, un munte de saci galbeni concura cu dimensiunile Bisericii Evanghelice, simbolul oraşului.

Bistriţa a câştigat, astfel, titlul Capitala Earth Hour şi privilegiul de a găzdui evenimentul oficial Earth Hour, de pe 31 martie. Planurile oraşului pentru marcarea Earth Hour includ: stingerea luminilor în centrul istoric si în clădirile reprezentative, o săptămână întreagă dedicată energiei, o zi dedicată angajamentelor, printr-o şedinţă foto pentru realizarea unor postere–angajament, un tur ciclist sau spectacole la lumina lumânărilor.

 


2 comentarii

  1. Felicitari! Foarte frumos! este inca un pas facut pentru constientizarea oamenilor privind gestionarea deseurilor!
    Sa speram ca data viitoare vor fii si mai multe orase implicate si ca poate la un moment aceste cifre au sa scada, datorita faptului ca se va reduce consumul de PET-uri si se va arunca mai putin la intamplare!
    Imi aduc aminte cu nostalgie de vremurile cand mergeam si cuparam laptele in sticla de sticla si uleiul il luam la varsat tot in sticle de sticla. La fel si cu apa minerala! ….

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger