Biserica Catolică din Filipine serbează Crăciunul (și) online

0

Biserica Catolică din Filipine folosește activ internetul pentru a-și îndeplini misiunea evanghelică. În ultimii ani, ea a lansat mai multe platforme online care le permite enoriașilor filipinezi din întreaga lume să sărbătorească tradiții creștine. De exemplu, pe Visita Iglesia, filipinezii catolici au șansa de a urmări și asculta reflecții din Postul Mare, se pot ruga pe Drumul Crucii și asculta Pasyon, o tradiție filipineză de recitare a morții, suferinței și învierii lui Iisus Hristos. Iar pe Paskong Pinoy sa Mundo (Crăciunul filipinez în lume), pot sărbători nașterea Domnului.

 

 

Paskong Pinoy sa Mundo a fost lansat în 2010 și le permite filipinezilor din întreaga lume să facă schimb de felicitări și să împărtășească povești și lecții de viață, scrie Global Voices. Platforma găzduiește și Simbang Gabi, slujbă de noapte ținută în perioada 16-24 decembrie și destinată filipinezilor care trăiesc în locuri unde nu se organizează așa ceva, celor care călătoresc pe mare și celor bolnavi. La rândul său, Inquirer Group, o rețea media din statul asiatic, a lansat un serviciu online destinat slujbei cu pricina, inițiativă la care s-a alăturat ca partener și monseniorul Rolando Dela Cruz, de la Parohia Paco din Manila.

Arhiepiscopul Manilei avertizează însă că Simbang Gabi nu poate fi proiectată în mall-uri, decât dacă există o capelă în clădire, una care oferă frecvent împărtășanii și este aprobată de Biserica Catolică. Motivul acestei interdicții, spune el, este expunerea inutilă a cumpărătorilor indiferenți la slujba sfântă. Pe lângă serviciile online, episcopii și preoții catolici și-au făcut și bloguri pentru a-și răspândi credința – aflați mai multe pe Global Voices.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger