Biserica Catolică a aprobat o aplicație pentru iPhone ce înlesnește spovedania

0

Un episcop catolic a autorizat răspândirea în rândul credincioșilor a unei aplicații care îi pregătește pe aceștia pentru confesarea păcatelor. Producătorii susțin că este vorba de prima binecuvântare dată de biserică pentru o aplicație de iPhone sau de iPad. Inițiativa se asemănă oarecum cu absolvirea păcatelor vândută sub formă de indulgențe în Evul Mediu, al căror abuz a stat, printre altele, la baza reformării protestante inițiată de Martin Luther.

Noua aplicație, disponibilă pentru iPhone, iPod și iPad, se numește „Confesiunea: O aplicație a Bisericii Romano-Catolice”, informează The Christian Science Monitor, și este menită să-i pregătească pe utilizatorii credincioși pentru Ritualul Penitenței, în cadrul căruia o persoană se spovedește în fața unui preot în speranța absolvirii păcatelor. Pentru a-i ajuta pe cei care se simt vinovați șă-și depisteze păcatele și să se pregătească pentru taina spovedaniei, aplicația le pune la dispoziție un catalog cu cele Zece Porunci, însoțit de o serie de întrebări pentru fiecare dintre ele. Utilizatorii pot adăuga la rândul lor păcate non-tradiționale care nu sunt listate.

„Confesiunea” asigură totodată și un instructaj pas cu pas privind ritualul confesiunii, care are loc, de regulă, într-o cabină de spovedanie, precum și o parolă de protecție, pentru ca nimeni în afară de preot să afle păcatele utilizatorului. Pregătirea pentru absolvirea păcatelor vine totuși cu un preț – 1,99 dolari. Potrivit AFP, dezvoltatorul aplicației, Patrick Leinen, a spus că a fost inspirat de apelul Papei Benedict al XVI-lea la întrebuințarea mijloacelor tehnologice new media în scopuri benefice.

Citiți și:

Frumusețile ascunse ale României: Capela ,,Inima lui Isus”- şapte secole de uitare

Cum trăieşti când pierzi pe cineva drag: Vindecarea prin ritual

Frumusețile ascunse ale României: Biserica Şuncă şi Slănină- monument UNESCO din Dârjiu

Oamenii religioşi sunt mai fericiţi decât necredincioşii, dar nu Dumnezeu este responsabil, ci prietenii din congregaţie

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger