Birourile care dispar noaptea pentru a împiedica munca peste program

0

Până la 6 seara, sediul unei firme de design din Amsterdam funcţionează ca un spaţiu obişnuit de muncă. La 6 fix, cineva răsuceşte o cheie şi, dintr-odată, toate birourile angajaţilor se ridică în aer, spre tavan, cu tot cu computere şi documente, iar spaţiul de muncă se transformă în altceva. De la ring de dans, la sală de yoga şi orice altceva. Iar pe timp de noapte şi în weekend, firma oferă spaţiul altora, gratuit.

 

 

Birourile la comun la care lucrează angajaţii sunt ataşate de tavan prin cabluri de oţel şi sunt ridicate şi coborâte prin intermediul unui mecanism folosit în producţiile mari de teatru. Când se încheie programul de muncă, întreaga încăpere poate fi golită în câteva minute. Deşi mare parte din locurile de muncă sunt proiectate în aşa fel încât angajaţii să fie tentaţi să presteze ore suplimentare, cel al firmei Heldergroen din Amsterdam îşi obligă angajaţi să-şi echilibreze munca cu viaţa din afara ei şi este şi o strategie neconvenţională de marketing.

“Heldergroen face posibilă, mai degrabă, naşterea unei culturi decât a unei afaceri directe”, explică directorul companiei, Sander Veenendaal. “Conectarea oamenilor la brandul tău nu face decât să ducă la dezvoltarea lui, iar dacă faci lucruri care plac acestei culturi, asta uşurează conectarea.” Lipsa birourilor după încheierea programului conferă şi un plus de siguranţă sediului, care nu mai e la fel de atractiv pentru hoţi.

Spaţiul a fost proiectat totodată şi pentru a fi sustenabil. A fost construit într-o fabrică de ciocolată abandonată, iar mobila a fost confecţionată din materiale reciclate din împrejurimi. Dulapurile au fost fabricate din uşi de maşini peste care a trecut buldozerul, iar birourile pe roţi au la bază stâlpi de telegraf vechi. Puteţi vedea mai multe imagini pe FastCoExist.

 

 

Sursa: FastCoExist 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger