Biroul lui Moş Crăciun din Finlanda a intrat în faliment

0

Biroul lui Moş Crăciun din Finlanda a fost declarat insolvabil din cauza taxelor neplătite; oficiul avea foarte mulţi vizitatori din Rusia, dar odată cu recesiunea economică instalată în această ţară numărul lor a scăzut şi asta a dus la declinul afacerii din Finlanda.

Directoarea biroului, Jarmo Kariniemi, este, totuşi, optimistă şi spune că firma îşi va reveni şi că ar putea să plătească taxele datorate, în valoare de peste 200.000 de euro, ca să evite închiderea forţată. Biroul lui Moş Crăciun din Finlanda are 20 de angajaţi. “Mai avem o săptămână să strângem aceşti bani. Sunt încrezătoare că putem”, susţine Kariniemi. Serviciile firmei pe care o conduce includ fotografierea cu Moş Crăciun, contra unei taxe.

Biroul lui Moş Crăciun este una dintre mai multele afaceri bazate pe povestea lui Moş Crăciun din Laponia; anul trecut, a avut 300.000 de vizitatori şi a făcut aproximativ două milioane de euro. Anul acesta, recesiunea din Rusia a redus numărul de turişti din această ţară, însă a crescut numărul celor japonezi care vor o fotografie cu Moş Crăciun.

 

Sursa: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger